Title: Plánování krajiny a pozemkové úpravy na příkladu obce Vochov
Other Titles: Landscape planning and land development on the example of the village of Vochov
Authors: Vyleta, Patrik
Advisor: Ježek Jiří, Doc. RNDr. Ph.D.
Referee: Kopp Jan, Doc. RNDr. Ph.D.
Issue Date: 2023
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/53800
Keywords: krajina;krajinné plánování;krajinný plán;územní plán;pozemkové úpravy a obec vochov
Keywords in different language: landscape;landscape planning;landscape plan;territorial plan;land development and vochov municipality
Abstract: Práce je zaměřena na problematiku krajinného plánování a pozemkových úprav na příkladu vzorové obce Vochov. Téma bylo zvoleno záměrně, neboť v legislativě České republiky neexistuje přesný metodický postup, jakým způsobem krajinu jako celek hodnotit. Výsledkem této práce je návrh komplexních pozemkových úprav pro obec Vochov a tvorba metodického postupu, jak k takovému návrhu dospět, včetně vypracování případové studie pro východiska diskuze o pozemkových úpravách a krajinném plánu. Studie byla postavena na dostupných dokumentech, literatuře a zákonech České republiky, která byla doplněna o vlastní dotazníkové šetření, jehož výsledky pomohly k identifikaci hodnot a potenciálu vzorové obce.
Abstract in different language: The work is focused on the issue of landscape planning and land development on the example of the model village of Vochov. The topic was chosen on purpose, because there is no precise methodical procedure in the legislation of the Czech Republic on how to evaluate the landscape as a whole. The result of this work is a proposal for complex land improvements for the village of Vochov and the creation of a methodical procedure for arriving at such a proposal, including the development of a case study for the starting points for the discussion on land improvements and a landscape plan. The study was based on available documents, literature and laws of the Czech Republic, which were supplemented by a questionnaire survey, the results of which helped to identify the values and potential of the model municipality.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bacherlor´s works (KGM)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BP_Vyleta_Patrik.pdfPlný text práce6,39 MBAdobe PDFView/Open
PV_Vyleta.pdfPosudek vedoucího práce390,86 kBAdobe PDFView/Open
PO_Vyleta.pdfPosudek oponenta práce885,89 kBAdobe PDFView/Open
Vyleta.pdfPrůběh obhajoby práce193,82 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/53800

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.