Název: Scottovo zapojení transformátorů
Další názvy: Scott transformer connection
Autoři: Šonda, František
Vedoucí práce/školitel: Skala Bohumil, Doc. Ing. Ph.D.
Oponent: Šobra Jan, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/54170
Klíčová slova: scottův transformátor;matematický popis;analytické měření;experimentální měření;měření odporové zátěže;měření induktivní zátěže;parametrické měření transformátoru.
Klíčová slova v dalším jazyce: scott transformer;mathematical description;analytical measurement;experimental measurement;resistive load measurement;inductive load measurement;parametric measurement of transformer.
Abstrakt: Předkládaná diplomová práce je zaměřena na Scottovo zapojení transformátoru a jeho vlastností. V první části této diplomové práce popisujeme způsoby zapojení Scottova transformátoru a jeho vlastností. Dále se zabýváme matematickým popisem pro výpočet napětí, proudů a výkonů ve všech vinutí. Následuje analytický výpočet, který zobrazujeme ve vhodně zvolených vypočtených veličinách. V další části práce provádíme experimentální ověření měřením. Závěr této práce je věnován zhodnocení a shrnutí získaných poznatků.
Abstrakt v dalším jazyce: This master thesis is focused on Scott's transformer connection and its properties. In the first part of this thesis describes the ways of connecting the Scott transformer and its properties. Next, we deal with a mathematical description for calculating voltages, currents and power in all windings. This is followed by an analytical calculation, which is displayed in suitably selected calculated quantities. In the next part of the thesis, we perform experimental verification by measurement. The conclusion of this thesis is devoted to the evaluation and summary of the acquired knowledge.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KEE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace-Sonda Frantisek.pdfPlný text práce4,31 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekVedoucihoSTAG.pdfPosudek vedoucího práce56,84 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekOponentaSTAG.pdfPosudek oponenta práce62,62 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce42,85 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/54170

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.