Název: Alternativní stravovací styly u dětí na základních školách
Další názvy: Alternative eating styles of children in primary/secondary school
Autoři: Šlichtová, Anna
Vedoucí práce/školitel: Svoboda Michal, PhDr. Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2024
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/56931
Klíčová slova: alternativní stravovací styly;děti;základní školy;výživová doporučení;vegetariánství;veganství;raw strava;dělená strava;makrobiotika;stravovací návyky;stravovací preference
Klíčová slova v dalším jazyce: alternative eating styles;children;elementary schools;nutritional recommendations;vegetarianism;veganism;raw food diet;food combining;macrobiotics;eating habits;nutritional preferences
Abstrakt: Tato diplomová práce se zabývá problematikou alternativních stravovacích stylů u dětí na základních školách. V teoretické části práce je popsán vývoj stravovacích zvyklostí, stravovací návyky a faktory ovlivňující stravování dětí. Jsou také diskutována výživová doporučení a zásady racionální stravy. Další část je věnována jednotlivým alternativním stravovacím stylům, konkrétně vegetariánství/veganství, raw strava, dělená strava a makrobiotika. V praktické části práce je proveden deskriptivní výzkum s cílem zjistit frekvenci výskytu prvků alternativních stravovacích stylů u dětí na základních školách. Výsledky výzkumu přinášejí nové poznatky do diskuse o stravování dětí v současné společnosti.
Abstrakt v dalším jazyce: This thesis examines the issue of alternative eating styles among children in elementary schools. The theoretical part of the thesis describes the development of eating habits, eating preferences, and factors influencing dietary choices. It also discusses nutritional recommendations and principles of rational nutrition. Another section focuses on various alternative eating styles, such as vegetarianism/veganism, raw food diet, food combining, and macrobiotics. In the practical part, a descriptive study is conducted to determine the frequency of alternative eating styles elements among children at elementary schools. The research results contribute new insights to the discussion on children's nutrition in contemporary society.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPG)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DIPLOMOVA_ PRA_CE_FINAL_224.pdfPlný text práce2,5 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
SLICHTOVA Anna-hodnoceni vedouciho DP-2024.pdfPosudek vedoucího práce217,46 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Slichtova NvzMgr.VkZ-DP-oponent-2024.pdfPosudek oponenta práce188,92 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Slichtova A..pdfPrůběh obhajoby práce40,17 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/56931

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.