Title: | Motivování zaměstnanců v organizaci |
Other Titles: | The Motivation of Employees at an Organisation |
Authors: | Vansová, Blanka |
Advisor: | Pavlák, Miroslav |
Referee: | Singerová, Jitka |
Issue Date: | 2014 |
Publisher: | Západočeská univerzita v Plzni |
Document type: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/12146 |
Keywords: | motivace;motiv;stimul;stimulace;podnik |
Keywords in different language: | motivation;motive;stimulus;stimulation;company |
Abstract: | Bakalářská práce se zabývá problematikou motivování zaměstnanců v organizaci, protože dobře motivovaní zaměstnanci jsou základem pro správné fungování společnosti. Cílem této práce je analyzovat motivační plán společnosti Česká pošta, s. p., najít slabé stránky a nabídnout efektivnější motivační plán. Práce je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy včetně vztahů mezi nimi a jak vytvořit motivační plán. Na začátku praktické části je představena společnost a analyzován současný motivační program. Další část se skládá z dotazníkového šetření a SWOT analýzy. Dotazníky byly vytvořeny ve dvou verzích pro zaměstnance a pro zákazníky pro zjištění obou stran pohledu. V závěrečné části byly navrženy opatření pro zlepšení situace. |
Abstract in different language: | The bachelor thesis deals with the topic of The Motivation of Employees at an Organization because well motivated employees are the basis for proper functioning of a society. The aim of this work is to analyze the motivating plan of the society of Česká pošta, s. p., to find weaknesses and to propose more effectice motivating plan. The work is divided into two parts theoretical and practical. In the theoretical part are explained basic therms including relations between them and how to create a motivating plan. At the beginning of the practical part the societe is presented and the current motivating programme is analyzed. The other part consists of a questionnaire survey and of a SWOT analysis. Questionnaires were created in two versions - for employees and customers to determine the point of view of both sides. In the final part new proposals have been suggested to improve the situation. |
Rights: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Appears in Collections: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
BP - Blanka Vansova, 2013-2014.pdf | Plný text práce | 1,07 MB | Adobe PDF | View/Open |
Vansova B. - V.PDF | Posudek vedoucího práce | 565,71 kB | Adobe PDF | View/Open |
Vansova B. - O.PDF | Posudek oponenta práce | 639,06 kB | Adobe PDF | View/Open |
Vansova prubeh.PDF | Průběh obhajoby práce | 188,17 kB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11025/12146
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.