Název: Vývoj stravovacích návyků v proměnách času
Další názvy: Developement of eating habits in time
Autoři: Cihla, Jan
Vedoucí práce/školitel: Svoboda, Michal
Oponent: Jiřincová, Božena
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/12917
Klíčová slova: vývoj;stravování;návyky;proměna;čas
Klíčová slova v dalším jazyce: development;eating;habits;change;time
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá vývojem stravovacích návyků v proměnách času. V této práci jsou charakterizovány způsoby stravování lidstva od doby kamenné až po současnost. Je zde také vzorový jídelníček měšťanské rodiny z 18. století a model stravovacích návyků podle Johana Goudsbloma. Dále je bakalářská práce zaměřena na vývoj stravovacích návyků 82letého muže v průběhu celého jeho života. Získaná data jsou vyhodnoceny v šesti SWOT analýzách, které jsou rozděleny podle letopočtů. Celkový závěr je zpracován v závěrečné SWOT analýze.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis focuses on the development of eating habits in the course of time. It characterizes the eating habits from the stone age till no , it also contains a sample diet of a town family from 18th century and a model of the eating habits by Johan Goudsblom. Futhermore, this thesis concentrates on eating habits of an 82 - years old man during his whole life. The acquired data is then evaluated in six SWOT analysis divided by years. The conclusion of this thesis is then shown in the final SWOT analysis.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_JAN_CIHLA_2014.pdfPlný text práce1,1 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Cihla - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce414,85 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Cihla - oponent.pdfPosudek oponenta práce289,37 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Cihla - prubeh obhajob.pdfPrůběh obhajoby práce93,96 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/12917

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.