Title: Vývoj stravovacích návyků v proměnách času
Other Titles: Developement of eating habits in time
Authors: Cihla, Jan
Advisor: Svoboda, Michal
Referee: Jiřincová, Božena
Issue Date: 2014
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/12917
Keywords: vývoj;stravování;návyky;proměna;čas
Keywords in different language: development;eating;habits;change;time
Abstract: Bakalářská práce se zabývá vývojem stravovacích návyků v proměnách času. V této práci jsou charakterizovány způsoby stravování lidstva od doby kamenné až po současnost. Je zde také vzorový jídelníček měšťanské rodiny z 18. století a model stravovacích návyků podle Johana Goudsbloma. Dále je bakalářská práce zaměřena na vývoj stravovacích návyků 82letého muže v průběhu celého jeho života. Získaná data jsou vyhodnoceny v šesti SWOT analýzách, které jsou rozděleny podle letopočtů. Celkový závěr je zpracován v závěrečné SWOT analýze.
Abstract in different language: This bachelor thesis focuses on the development of eating habits in the course of time. It characterizes the eating habits from the stone age till no , it also contains a sample diet of a town family from 18th century and a model of the eating habits by Johan Goudsblom. Futhermore, this thesis concentrates on eating habits of an 82 - years old man during his whole life. The acquired data is then evaluated in six SWOT analysis divided by years. The conclusion of this thesis is then shown in the final SWOT analysis.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPS)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BP_JAN_CIHLA_2014.pdfPlný text práce1,1 MBAdobe PDFView/Open
Cihla - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce414,85 kBAdobe PDFView/Open
Cihla - oponent.pdfPosudek oponenta práce289,37 kBAdobe PDFView/Open
Cihla - prubeh obhajob.pdfPrůběh obhajoby práce93,96 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/12917

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.