Název: Vznik Trojspolku (1882)
Další názvy: The Creation of the Triple Alliance (1882)
Autoři: Duffková, Kateřina
Vedoucí práce/školitel: Novotný, Lukáš
Oponent: Skřivan, Aleš
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/13587
Klíčová slova: Spolek tří císařů;Dvojspolek;Trojspolek;iredentismus;smlouva;aliance;velmoc;Berlínský kongres
Klíčová slova v dalším jazyce: the League of the Three Emperors;the Austro-German alliance;Triple alliance;irredentism;treaty;alliance;the Great Power;the Congress of Berlin
Abstrakt: Tématem bakalářské práce je vznik Trojspolku v roce 1882. Jedná se o alianci založenou spojením tří velmocí - Itálie, Rakouska-Uherska a Německa. Trojspolek vznikl na základě dění v mezinárodní politické situaci a předcházelo mu několik významných událostí. V práci se pojednává kromě Trojspolku také o Spolku tří císařů a Dvojspolku, jež se zapříčinily o následné spojení tří evropských velmocí.Cílem práce je vysvětlit situaci, která panovala v 19. století na evropském kontinentu a která dopomohla k vytvoření nových vztahů mezi státy, dále nastínit příčiny a průběh vzniku každé z výše zmiňovaných aliancí a jejich funkci v mezinárodní politice.
Abstrakt v dalším jazyce: The topic of my bachelor´s thesis is formation of Triple Aliance in 1882. This is an aliance established by connection of three powers - Italy, Austria-Hungary and Germany. Triple Alliance was established on the basis of developments in the international political situation, preceded by a number of major events. The paper discusses the addition of a Triple Alliance League of the Three Emperors and the Austro-German Alliance, which caused the subsequent union of the three European powers. The object is to explain the situation which ruled in the 19th century on the European continent that contributed to the creation of new relations between states, as well as outline the causes and course of each of the above-mentioned alliances and their role in international politics.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFI)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Duffkova BP.pdfPlný text práce238,56 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
duffkova_novotny.rtfPosudek vedoucího práce1,46 MBRTFZobrazit/otevřít
BP_Duffkova_Skrivan.rtfPosudek oponenta práce2,03 MBRTFZobrazit/otevřít
O_duffkova.pdfPrůběh obhajoby práce77,31 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/13587

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.