Full metadata record
DC pole | Hodnota | Jazyk |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Pavlíková, Lada | |
dc.contributor.author | Mayerová, Marcela | |
dc.contributor.referee | Hejdová, Jana | |
dc.date.accepted | 2014-06-11 | |
dc.date.accessioned | 2015-03-25T09:39:26Z | |
dc.date.available | 2013-01-31 | cs |
dc.date.available | 2015-03-25T09:39:26Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.date.submitted | 2014-03-31 | |
dc.identifier | 55122 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/13888 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá problematikou potravinových alergií a jejich vlivu na zdraví člověka. Práce obsahuje zasvěcení do alergií obecně a následně alergií potravinových. V jednotlivých kapitolách jsou popisovány jednotlivé typy potravinových alergií a intolerancí, jejich příznaky a případně doporučené dietní postupy. Praktická část bakalářské práce vyhodnocuje výskyt potravinové alergie v populaci, dále zájem a informovanost lidí na toto téma. | cs |
dc.format | 63 s. | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | cs |
dc.relation.isreferencedby | https://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=55122 | - |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení. | cs |
dc.subject | alergeny | cs |
dc.subject | alergie | cs |
dc.subject | dieta | cs |
dc.subject | intolerance | cs |
dc.subject | laktóza | cs |
dc.subject | lepek | cs |
dc.subject | potraviny | cs |
dc.title | Zdravotní rizika, výživa a potraviny | cs |
dc.title.alternative | Health risks, nutrition and food | en |
dc.type | bakalářská práce | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta zdravotnických studií | cs |
dc.description.department | Katedra záchranářství a technických oborů | cs |
dc.thesis.degree-program | Veřejné zdravotnictví | cs |
dc.description.result | Obhájeno | cs |
dc.rights.access | openAccess | en |
dc.description.abstract-translated | The bachelor thesis deals with food allergies and their effects on human health. The thesis are dedicated to allergies in general and food allergies. Individual chapters describe different types of food allergies and intolerances, symptoms and recommended diet procedures. The practical part of my bachelor thesis evaluates incidence of food allergies, furthermore, people's intrerest and knowledge on this issue. | en |
dc.subject.translated | allergens | en |
dc.subject.translated | allergy | en |
dc.subject.translated | diet | en |
dc.subject.translated | foodstuff | en |
dc.subject.translated | gluten | en |
dc.subject.translated | intolerance | en |
dc.subject.translated | lactose | en |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
Bakalarska prace - Zdravotni rizika, vyziva a potraviny.pdf | Plný text práce | 1,18 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Mayerova VP.zip | Posudek vedoucího práce | 665,53 kB | ZIP | Zobrazit/otevřít |
Mayerova OP.zip | Posudek oponenta práce | 401,32 kB | ZIP | Zobrazit/otevřít |
Obhajoba BP Mayerova 001.jpg | Průběh obhajoby práce | 316,91 kB | JPEG | ![]() Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/13888
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.
hledání
navigace
- DSpace at University of West Bohemia
- Vysokoškolské kvalifikační práce / Theses
- Fakulta zdravotnických studií / Faculty of Health Care Studies
- Katedra záchranářství, diagnostických oborů a veřejného zdravotnictví / Department of Rescue Services, Diagnostic Fields and Public Health
- Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)