Title: Zdravotní rizika, výživa a potraviny
Other Titles: Health risks, nutrition and food
Authors: Mayerová, Marcela
Advisor: Pavlíková, Lada
Referee: Hejdová, Jana
Issue Date: 2014
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/13888
Keywords: alergeny;alergie;dieta;intolerance;laktóza;lepek;potraviny
Keywords in different language: allergens;allergy;diet;foodstuff;gluten;intolerance;lactose
Abstract: Bakalářská práce se zabývá problematikou potravinových alergií a jejich vlivu na zdraví člověka. Práce obsahuje zasvěcení do alergií obecně a následně alergií potravinových. V jednotlivých kapitolách jsou popisovány jednotlivé typy potravinových alergií a intolerancí, jejich příznaky a případně doporučené dietní postupy. Praktická část bakalářské práce vyhodnocuje výskyt potravinové alergie v populaci, dále zájem a informovanost lidí na toto téma.
Abstract in different language: The bachelor thesis deals with food allergies and their effects on human health. The thesis are dedicated to allergies in general and food allergies. Individual chapters describe different types of food allergies and intolerances, symptoms and recommended diet procedures. The practical part of my bachelor thesis evaluates incidence of food allergies, furthermore, people's intrerest and knowledge on this issue.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bakalarska prace - Zdravotni rizika, vyziva a potraviny.pdfPlný text práce1,18 MBAdobe PDFView/Open
Mayerova VP.zipPosudek vedoucího práce665,53 kBZIPView/Open
Mayerova OP.zipPosudek oponenta práce401,32 kBZIPView/Open
Obhajoba BP Mayerova 001.jpgPrůběh obhajoby práce316,91 kBJPEGThumbnail
View/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/13888

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.