Název: Enzymy a jejich reakce
Další názvy: Enzymes and their reactions
Autoři: Král, Jakub
Vedoucí práce/školitel: Richtr, Václav
Oponent: Zloch, Zdeněk
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/15370
Klíčová slova: enzymy;enzymatické reakce;amylasa;peroxidasa;aktivita enzymů
Klíčová slova v dalším jazyce: enzymes;enzymatic reactions;amylase;peroxidase;enzyme activity
Abstrakt: Práce se zabývá možností přípravy extraktu amylasy ze zeleného sladu do zásoby, studuje měnící se aktivitu amylasy ze zeleného sladu v různých etapách klíčení a rozdíl mezi aktivitami slinné amylasy a amylasy z ječmenného zrna. Práce se rovněž zabývá možností přípravy extraktu enzymu peroxidasy do zásoby pro další využití. Součástí práce je rovněž základní pohled na problematiku enzymatických reakcí, uváděných v literatuře.
Abstrakt v dalším jazyce: This work explores the possibility of preparing amylase extracts from green malt in stock, the work studies the changing activity of green malt amylase at various stages of germination and the difference between the salivary amylase activity and the activity of amylase from barley grain. The work also deals with the possibility of preparing an extract of the enzyme peroxidase in stock for another use. A part of this work is also a fundamental view on the issue of enzymatic reactions reported in the literature.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KCH)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP - Jakub Kral.pdfPlný text práce1,66 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kral_Jakub_VBP.pdfPosudek vedoucího práce317,52 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kral_Jakub_OBP.pdfPosudek oponenta práce642,24 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kral_Jakub.pdfPrůběh obhajoby práce178,02 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/15370

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.