Název: Projevy autismu v předškolním věku
Další názvy: Autistic expressions in preschool age
Autoři: Danielová, Nikola
Vedoucí práce/školitel: Miňhová, Jana
Oponent: Novotná, Lenka
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/19878
Klíčová slova: předškolní věk;autismus;příčiny autismu;charakteristické projevy;nespecifické variabilní rysy;dětský autismus;atypický autismus;aspergerův syndrom;dětská dezintegrační porucha;rettův syndrom;vývoj autismu v předškolním věku;diagnostika autismu;předškolní péče o děti s autismem.
Klíčová slova v dalším jazyce: preschool age;autism;causes of autism;characteristic symptoms;nonspecific variable symptoms;infantile autism;atypical autism;asperger syndrome;children´s disintegration disorder;rett syndrome;developement of autism in preschool age;diagnosis of autism;preschool care for children with autism.
Abstrakt: Bakalářská práce se zaobírá poruchami autistického spektra v předškolním věku. Práce je rozdělená na část teoretickou a praktickou. Teoretická část se nejdříve zabývá charakteristikou předškolního věku. Poté je hlavním tématem autismus a konkrétně se jedná o příčiny autismu, projevy autismu, jednotlivé poruchy autistického spektra, vývoj autismu v předškolním věku, diagnostika autismu a předškolní péče o děti s poruchou autistického spektra. Další část je přehledová studie, která se týká výzkumů o prevalenci autismu. Praktická část zahrnuje pět kazuistik. První tři kazuistiky se zaměřují na děti s autismem ze speciální mateřské školy. Zbylé dvě kazuistiky popisují děti s autismem z běžné mateřské školy.
Abstrakt v dalším jazyce: Bachelor thesis describes autistic spectrum disorders in preschool age. This thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part begins with the characteristics of preschool age. Then there is the main topic which is autism. It is especially about the causes of autism, autistic expressions, the individual autism spectrum disorders, the development of autism in preschool age, the diagnosis of autism and preschool care for children with autistic spectrum disorder. The next part is an overview of the study, which concerns the research on the prevalence of autism. The practical part includes five cases. The first three cases focus on children with autism from a special nursery school. The remaining two cases describe the children with autism from the common nursery school.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP - Danielova.pdfPlný text práce651,67 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-Danielova - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce391,93 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-Danielova - oponent.pdfPosudek oponenta práce272,96 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-Danielova - prubeh obhajob.pdfPrůběh obhajoby práce68,79 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/19878

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.