Název: Implementace motivačního a pobídkového systému do projektu zvyšování výkonnosti podniku
Další názvy: Implementation of efficiency motivational and incentive system into the project of raising efficiency company
Autoři: Weber, Josef
Vedoucí práce/školitel: Egerová Dana, Doc. PaedDr. Ph.D.
Oponent: Jermář Milan, PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/23191
Klíčová slova: motivace;motivační systém;hodnocení;odměňování;výkonnost
Klíčová slova v dalším jazyce: motivation;motivation system;evaluation;reward;efficiency
Abstrakt: Tato diplomová práce se zabývá implementací motivačního a pobídkového systému do projektu zvyšování výkonnosti podniku. Práce je vypracována ve spolupráci se společností Moore Stephens s.r.o. Cílem práce je analyzovat současný motivační a pobídkový systém, identifikovat jeho slabá místa a navrhnout opatření, která povedou ke zvyšování výkonnosti podniku. První část se věnuje představení firmy, vymezení strategických východisek a analýze prostředí. Následuje definování základních pojmů a teorií spojených s motivací pracovníků. V další části je popsán současný motivační a pobídkový systém, který je dále analyzován a zhodnocen pomocí dotazníkového šetření. Na základě zjištěných výstupů, byly navrženy hlavní úkoly pro motivační politiku a postup implementace. V závěrečné části jsou identifikována a zhodnocena možná rizika návrhu.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis is focused on the implementation of efficiency motivational and incentive system into the project of rating efficiency of a company. This thesis is elaborated in a cooperation with the company named Moore Stephens Ltd. The aim is to analyze an actual motivational and incentive system and identify weak points and propose measures, which increase the performance of the company. The first part is focused on the presentation of company, it defines the strategic presupposition and it analyzes the environment. Then, the thesis defines basic concepts and a theory about a motivation of employees. In the next part the actual motivational and incentive system is described, which is further analyzed and evaluated due to a survey. According to the results of survey, the main tasks were proposed for motivational politics and implementation process. The final part identifies and evaluates the possible risks of this proposition.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Weber.pdfPlný text práce2,87 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Weber_VP.pdfPosudek vedoucího práce774,79 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_WeberJ_OP.pdfPosudek oponenta práce667,88 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_WeberJ.PDFPrůběh obhajoby práce1,39 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/23191

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.