Název: Modelování a simulace vybraného procesu v konkrétním podniku
Další názvy: Modelling and simulation of a chosen process in the concrete company
Autoři: Kottová, Kristýna
Vedoucí práce/školitel: Ulrych Zdeněk, Doc. Ing. Ph.D.
Oponent: Kopeček Pavel, Doc. Ing. CSc.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/23202
Klíčová slova: modelace podnikových procesů;simulace podnikových procesů;proces
Klíčová slova v dalším jazyce: modelling of the business processes;simulation of the business processes;process
Abstrakt: Cílem diplomové práce je modelace a následná simulace vybraného procesu ve společnosti HATZ CZ, s.r.o.. Práce je zaměřena na proces výroby palivové nádrže, který je nejprve popsán, vymodelován pomocí modelovacího nástroje a následně převeden do simulačního nástroje, díky němuž lze provést simulaci procesu, ověřit jeho efektivitu a navrhnout změny, které přinesou zlepšení daného procesu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na objasnění základních pojmů a principů problematiky práce. V praktické části je nejprve daná společnost představena, jsou vymodelovány a popsány jednotlivé modely společnosti včetně procesního modelu, pro který je následně provedena simulace. Na základě výsledků simulace jsou provedeny procesní změny, v jejichž důsledku dojde k navýšení produkce palivové nádrže, a tím i k nárůstu ročních tržeb společnosti a dále změny v počtu pracovníků, které vedou k úsporám průměrných ročních mzdových nákladů.
Abstrakt v dalším jazyce: The aim of the diploma thesis is modelling and subsequent simulation of a chosen process in the company HATZ CZ, s.r.o. The thesis is focused on the process of a fuel tank production. Firstly it is described then modelled using a modelling tool and subsequently transferred into a simulation tool that enables to simulate the process, verify its efficiency and propose changes that will result in improvement of the given process. The thesis is divided into a theoretical and a practical part. The theoretical part is focused on clarification of the basic concepts and principles of the thesis issues. In the practical part the company is introduced first, there are modelled and described particular models of the company including the process model which is subsequently simulated. Based on the results of the simulation, the process changes are made, consequently the production of the fuel tank increases thus the annual sales of the company grows, and the changes of number of workers lead to savings of the average annual wage costs.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Kottova_Modelovani_a_simulace_vybraneho_procesu_v_konkretnim_podniku_2016.pdfPlný text práce4,97 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Kottova_VP.pdfPosudek vedoucího práce599,98 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Kottova_OP.pdfPosudek oponenta práce742,3 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Kottova.PDFPrůběh obhajoby práce1,22 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/23202

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.