Název: Využití informačních a komunikačních technologií ve slohové a komunikační výchově
Další názvy: Using of information and communication technologies in education and communication stylistic
Autoři: Dáňová, Jiřina
Vedoucí práce/školitel: Vejvodová Jana, PaedDr. CSc.
Oponent: Vaňková Jana, PhDr.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/24253
Klíčová slova: komunikační a slohová výchova;interaktivní tabule;smart notebook;smart board;slohová cvičení
Klíčová slova v dalším jazyce: communication and education essay;interactive whiteboard;smart notebook;smart board;essay exercise
Abstrakt: Diplomová práce "Využití informační a komunikační technologie ve slohové a komunikační výchově" se věnuje práci s interaktivní tabulí v hodinách českého jazyka se zaměřením na slohovou a komunikační výchovu. Cílem této práce je vytvoření souboru slohových cvičení v aplikaci Smart Notebook a jejich využití na interaktivní tabuli i na tabletech iPad. Tato práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části práce jsou vysvětleny základní pojmy týkající se interaktivní tabule a příslušenství s ní spojenými. Zabývá se také přehledem typů interaktivních tabulí, výběrem tabulí, využití interaktivní tabule, základními funkcemi Smart Notebooku atd. Jsou zde také zmíněny používané softwary. V teoretické části jsou popsány základní funkce Smart Notebooku a jejich názorné využití ve slohové a komunikační výchově. Východiskem praktické části je vytvoření souboru slohových cvičení, která budou použitelná pro další hodiny výuky českého jazyka. CD obsahuje osm cvičení.
Abstrakt v dalším jazyce: The master´s thesis "The Use of Information and Communication Technology in Stylistic and Communication Education" is dedicated to using of interactive smart boards in Czech language lessons with a focus on the stylistic and communication education. The aim of master´s thesis is to create a set of stylistic exercises for software application "Smart Notebook" and their use on interactive smart boards and iPad tablets. The master´s thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part explains the basic terms related to interactive smart boards and associated accessories. It also discusses the overview of interactive smart boards, selection and use of interactive smart boards, basic functions of Smart Notebook etc. There are also mentioned used software. The theoretical part describes Smart Notebook basic functions and their illustrative use in stylistic and communication education. The starting point for the practical part is to make a set of stylistic exercises that will apply for the Czech language lessons. The CD contains eight exercises.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KČJ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomka - v sablone DJ - posledni verze.pdfPlný text práce7,86 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
danova_vejvodova.pdfPosudek vedoucího práce39,07 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
danova_vankova.pdfPosudek oponenta práce198,42 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
danova_prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce71,26 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/24253

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.