Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorSosna Daniel, Mgr. Ph.D.
dc.contributor.authorDvořáková, Alžběta
dc.contributor.refereeBrunclíková Lenka, Mgr. Ph.D.
dc.date.accepted2016-6-1
dc.date.accessioned2017-02-21T09:52:19Z-
dc.date.available2015-9-3
dc.date.available2017-02-21T09:52:19Z-
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-4-21
dc.identifier69420
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/24636
dc.description.abstractTato práce pojednává o tom, kolik jídla lidé v domácnosti vyhazují a proč se tak děje. Cílem práce bylo zjistit, jakým způsobem lidé zacházejí s potravinami od jejich zakoupení až po konzumaci nebo v opačném případě vyhození. Zajímala mne i důvody a interpretace zmíněného jednání, tedy jakási racionalita respondentů. Zjišťován byl také způsob, jakým lidé rozhodnou, že potravinu již vyhodí.cs
dc.format16 s., 12077 znakůcs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectjídlocs
dc.subjectodpadkycs
dc.subjectvyhazovánícs
dc.subjectzkažená potravinacs
dc.subjectlhůta trvanlivostics
dc.titleZacházení s potravinami a jejich hodnocení - zkažené nebo dobré?cs
dc.title.alternativeTreating food and its evaluation - rotten or good?en
dc.typediplomová prácecs
dc.thesis.degree-nameMgr.cs
dc.thesis.degree-levelNavazujícícs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta filozofickács
dc.thesis.degree-programAntropologiecs
dc.description.resultNeobhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThis thesis deals with throwing away food within households. The aim of this work is to find out the way how people treat food, from the point of buying it until consuming it, or on the other hand throwing it away into garbage bin. I seek the reasons why food ends rotten in garbage and how do actors interpret and rationalize this particular behaviour. I also wanted to find out what are the ways people qualify the state of the food, whether the best before is important to them or they rather rely on their own senses. I focused on young people who recently moved out from their parents´ house, since their experiences with food are new and they probably perceive the process of buying, cooking and also throwing away food more intensively. To find out answers for my questions I carried out semi-structured interviews and then made a qualitative analysis and subsequent interpretation.en
dc.subject.translatedfooden
dc.subject.translatedgarbageen
dc.subject.translatedrotten fooden
dc.subject.translatedbest beforeen
dc.subject.translatedthrowing awayen
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KSA)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DIPLOMOVA PRACE ALZBETA DVORAKOVA.pdfPlný text práce652,44 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Dvorakova A._posudek oponenta.pdfPosudek oponenta práce1,56 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Dvorakova A._posudek vedouciho.pdfPosudek vedoucího práce1,25 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Dvorakova_prubeh obhajoby.pdfPrůběh obhajoby práce512,8 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/24636

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.