Název: Rozhodovací procesy v manažerské praxi
Další názvy: Decision-making processes in management practices
Autoři: Milotová, Zuzana
Vedoucí práce/školitel: Vacek Jiří, Doc. Ing. Ph.D.
Oponent: Januška Martin, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/28323
Klíčová slova: multikriteriální rozhodování;nákup;rozhodovací proces;výběr dodavatele;metody výběru optimální varianty
Klíčová slova v dalším jazyce: multiple-criteria decision-making;purchase;decision-making process;selection of a supplier;methods for selection of a preferred alternative
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na rozhodovací procesy v manažerské praxi. Hlavním cílem práce je aplikovat teoretické postupy ve formě praktického rozhodnutí o nákupní strategii. Pro splnění tohoto cíle jsou v úvodu popsány teoretické principy multikriteriálního rozhodování a metody pro výběr optimální varianty. Dále je charakterizována společnost, která poskytla materiály pro vypracování práce. Cílem zvoleného rozhodovacího problému je výběr dodavatele jazykových kurzů, se kterým má být navázána dlouhodobá spolupráce. K určení optimální varianty jsou použity dvě různé metody, které by pro společnost byly aplikovatelné i v jiných situacích. Výsledky obou metod jsou v závěru vyhodnoceny a srovnány. Na jejich základě je vypracováno doporučení jednak pro samotné rozhodnutí o budoucím dodavateli, ale také pro řešení rozhodovacích problémů tohoto typu obecně.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis aims at decision-making processes in management practices. The main goal of this thesis is to use theoretical procedures in the form of practical decision-making about a purchase strategy. In order to achieve this, theoretical principles of a multiple-criteria decision-making and methods for selection of an optimal form are described in the introduction. Further, there is a description of the company, which provided material for this thesis. The aim of this decision-making process is to select a language courses provider, which would be suitable for a long term business. Two different methods are used to choose the best option, which may also be used by the company in other cases. The results of both methods are evaluated and compared, in the conclusion. Based on the evaluation, a recommendation is made for the final decision in respect of the future language courses provider, but also for solution of similar type decision-making processes in general.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Milotova_Zuzana_DP_2017.pdfPlný text práce1,2 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Milotova_VP.PDFPosudek vedoucího práce2,99 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Milotova_OP.PDFPosudek oponenta práce2,96 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Milotova.PDFPrůběh obhajoby práce1,07 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/28323

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.