Název: Jednofázový střídač 12VDC/230VAC, 50Hz
Další názvy: Single phase invertor 12VDC/230VAC, 50Hz
Autoři: Švajner, Michal
Vedoucí práce/školitel: Rubáš Pavel, Ing.
Oponent: Koucký Václav, Ing. CSc.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/28586
Klíčová slova: dc/dc měnič;dc/ac měnič;jednofázový střídač;modifikovaný sinus;dvojčinný měnič;lc filtr;návrh transformátoru dvojčinného měniče;výpočet spínacích ztrát tranzistorů;návrh filtrační tlumivky;návrh filtračního kondenzátoru.
Klíčová slova v dalším jazyce: dc/dc inverter;dc/ac inverter;one-phase inverter;modified sine wave;full bridge push-pull converter;design of lc filter;design of full bridge push-pull transformer;calculation power loss in transistor;design of inductor;design of capacitor.
Abstrakt: Tato práce se zabývá kompletním návrhem jednofázového střídače 12VDC/230VAC, 50Hz. Systém je vytvořený modulárně a skládá se z osmi navzájem propojených desek plošných spojů. Hlavními částmi jsou dvojčinný měnič 12VDC/330VDC zapojený v plném můstku s přídavnou řídící deskou a střídač s průběhem modifikované sinusoidy 330VDC/230VAC se svoji řídící deskou. Další části slouží pro ochrany a indikace stavů jednofázového střídače. Všechny části jsou v této práci popsány. V teoretickém úvodu jsou popsány typy měničů s galvanickým oddělením a základní druhy střídačů. V závěru práce jsou uvedené výsledky měření, možnosti zlepšení a celkové shrnutí práce.
Abstrakt v dalším jazyce: This thesis deals with a complete design of a single-phase inverter 12VDC/230VAC, 50Hz. The system is created modularly and consists of eight interconnected printed circuit boards. The main parts are a full-bridge push-pull converter 12VDC/330VDC with an additional control board and a modified sinusoidal converter 330VDC/230VAC with a control board. The other parts are for protection and indication of single-phase inverter conditions. All these parts are described in this thesis. Types of converters with a galvanic separation and the other types of converters are described in the theoretical introduction. At the end of the thesis, measurement results, other opportunities of improvement and a summary are listed.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Jednofazovy_stridac_12VDC-230VAC.pdfPlný text práce4 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
070789_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce297,36 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
070789_oponent.pdfPosudek oponenta práce351,67 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
070789_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce146,07 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/28586

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.