Název: Systém akumulace energie z fotovoltaických panelů
Další názvy: System of energy storage from photovoltaic panels
Autoři: Mareš, Jiří
Vedoucí práce/školitel: Holý Jaroslav, Ing.
Oponent: Škorpil Jan, Prof. Ing. CSc.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/31557
Klíčová slova: obnovitelné zdroje energie;akumulace energie;solární elektrárna;akumulátor;nová zelená úsporám;pv*sol
Klíčová slova v dalším jazyce: renewable energy sources;energy accumulation;solar power plant;battery storage;nová zelená úsporám;pv*sol
Abstrakt: Předkládaná diplomová práce je zaměřena na popis problematiky spojené se začleňováním čím dál tím většího počtu obnovitelných zdrojů energie do české elektrizační soustavy. Jedním z hlavních řešení možnosti integrace většího množství intermitentních zdrojů je využití akumulace energie. Toho si všímá státní program Ministerstva životního prostředí Nová zelená úsporám, který poskytuje dotace na solární elektrárny na střechy obytných domů v České republice. Dotace poskytuje pouze v případě instalace společně s akumulací energie. První dvě kapitoly práce obecně popisují technologie dostupné pro akumulaci elektrické energie a jejich možné přínosy. Praktická část práce je zpracována v kapitole tři a čtyři. Zde je vytvořen modelový příklad rodinného domu s fotovoltaickou elektrárnou, společně s akumulací energie. Modelové příklady jsou vytvořeny dva. Oba jsou navrženy tak, aby mohly čerpat dotaci z programu Nová zelená úsporám.
Abstrakt v dalším jazyce: The master theses is focused on description of current problems related to the increasing integration of renewable energy sources into the Czech power grid. One of the main solutions for integrating more of intermittent sources is the use of energy storage. This is noted by the state program of the Ministry of the Environment Nová zelená úsporám, which provides subsidies for solar power plants on the roofs of residential buildings in the Czech Republic. The subsidy is provided only in case of installation together with the energy storage. The first two chapters of the theses generally describe the technologies available for energy storage and their potential benefits. The practical part is elaborated in chapters three and four. There is created a model example of a family house with a photovoltaic power plant together with energy accumulation system. Two models are created. Both are designed to benefit from the program Nová zelená úsporám.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KEE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Jiri Mares_DP.pdfPlný text práce3,09 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
074977_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce299,14 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
074977_oponent.pdfPosudek oponenta práce361,37 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
074977_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce246,45 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/31557

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.