Název: Uplatnění společenské odpovědnosti vybraného podniku
Další názvy: Corporate Social Responsibility in a Specific Company
Autoři: Sádlíková, Michaela
Vedoucí práce/školitel: Dvořáková Lilia, Prof. Ing. CSc.
Oponent: Šašek Přemysl, Ing. Ph.D., MBA
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/33436
Klíčová slova: společenská odpovědnost;csr;model start plus;efqm;podkladová zpráva národní cena kvality čr
Klíčová slova v dalším jazyce: corporate social responsibility;csr;model start plus;efqm;podkladová zpráva národní cena kvality čr
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na hodnocení společenské odpovědnosti vybraného podniku - Skupinu ČEZ pro rok 2016. Teoretická část práce objasňuje pojem Corporate Social Responsibility, historický vývoj, principy a její oblasti. Dále se práce zaměřuje na poznatky měření a hodnocení společensky odpovědných aktivit podle standardů a norem souvisejících s CSR. Konec teoretické části práce shrnuje přínosy a nevýhody plynoucí ze zavedení konceptu. Stěžejní část diplomové práce se opírá o zhodnocení výkonnosti Skupiny ČEZ v oblasti společensky odpovědných aktivit podle vícekriteriálního modelu START Plus, který vychází z metody EFQM. Tento model slouží k vytvoření podkladové zprávy, která bodově hodnotí společnost a identifikuje silné stránky společnosti. Součástí podkladové zprávy jsou i návrhy a opatření ke zlepšení, jež jsou uvedeny v poslední kapitole diplomové práce. V závěru práce jsou na základě zhodnocení CSR ve Skupině ČEZ navrhnuta opatření ke zlepšení společensky odpovědného chování.
Abstrakt v dalším jazyce: The diploma thesis is focused on evaluation the social responsibility in specific company - CEZ Group for 2016. The theoretical part explains the concept of social responsibility, historical development, principles and area. Further, the thesis focuses on the knowledge of measuring and evaluating socially responsible activities according to standards related to CSR. The end of the theoretical parts of the thesis summarizes the benefits and disadvantages of implementing the concept. The main part of the diploma thesis is based on the evaluation of the CEZ Group's performance in the field of socially responsible activities according to the multi-criteria model START Plus, which is based on the EFQM. This model is used to create a background report that evaluates the company and identifies the strengths of the company. Part of the background report is the proposals and measures for improvement that are presented in the last chapter of the thesis. At the end of the work, based on the CSR assessment of the CEZ Group, measures are proposed to improve socially responsible behavior.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Sadlikova.pdfPlný text práce2,02 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sadlikova_v.pdfPosudek vedoucího práce456,8 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sadlikova_o.pdfPosudek oponenta práce1,22 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sadlikova_p.pdfPrůběh obhajoby práce197,66 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/33436

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.