Název: Vybrané problémy financování územních samosprávných celků v ČR a EU
Další názvy: Selected problems of financing of local autonomous unit in the Czech Republic and the EU
Autoři: Jaroš, Lukáš
Vedoucí práce/školitel: Louda Tomáš, JUDr. CSc.
Oponent: Matula Miloš, JUDr. CSc.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/37243
Klíčová slova: územní samosprávní celky;finanční hospodaření úsc;dopravní infrastruktura ii. a iii. třídy;jednotky sborů dobrovolných hasičů;evropské strukturální a investiční fondy;programové období;regionální operační programy;nuts;politika soudržnosti eu;regionální politika v čr.
Klíčová slova v dalším jazyce: autonomous regions;financial management of autonomous regions;transport infrastructure ii. and iii. classes;volunteer fire brigade units;european structural and investment funds;programming period;regional operational programs;nuts;eu cohesion policy;regional policy in the czech republic.
Abstrakt: Práce se zabývá rozborem využívání zdrojů z EU v rámci jednotlivých programových období ze strany obcí a krajů. Práce je rozdělena na tři kapitoly. V první je popsáno finanční hospodaření úsc. Druhá kapitola právně popisuje financování dopravní infrastruktury II. a III. třídy a jednotek sborů dobrovolných hasičů. Ve třetí kapitole je provedena analýza čerpání finančních zdrojů z jednotlivých programových období na zajišťování financování vybraných problémů.
Abstrakt v dalším jazyce: The work deals with the analysis of the use of EU funds within each program period by municipalities and counties. The thesis is divided into three chapters. The first chapter describes the financial management of the autonomous regions. The second chapter describes the financing of transport infrastructure II. and III. classes and volunteer fire brigade units. The third chapter analyzes the drawing of financial resources from the individual programming periods to provide funding for selected problems.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KSR)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Vybrane problemy financovani uzemnich samospravnych celku v CR a EU - Jaros.pdfPlný text práce1,52 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Jaros N- protokol VP.pdfPosudek vedoucího práce634,16 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Jaros N - posudek OP.pdfPosudek oponenta práce370,54 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Jaros - protokol DP.pdfPrůběh obhajoby práce289,82 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/37243

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.