Title: Podnikatelský plán
Other Titles: Business plan
Authors: Urs, Lukáš
Advisor: Taušl Procházková Petra, Doc. Ing. Ph.D.
Referee: Sova Martinovský Václav, Ing.
Issue Date: 2019
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/38826
Keywords: podnikatelský plán;swot analýza;finanční plán;porterův model
Keywords in different language: business plan;swot analysis;financial plan;porter's model
Abstract: Cílem této bakalářské práce je vytvoření podnikatelského plánu nového podniku Farma Těchonice, s.r.o., který bude zpracovávat hovězí maso a prodávat jej ve stařené či sušené podobě. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy, různé právní formy podnikání včetně výhod a nevýhod. Dále jsou teoreticky rozebrány jednotlivé části podnikatelského plánu. Nabyté poznatky z teoretické části jsou využity v praktické části podnikatelského plánu pro podnik Farma Těchonice s.r.o. Praktická část této práce se zabývá analýzou podniku pomocí SWOT analýzy, dále analýzou trhu pomocí Porterova modelu pěti sil a PEST analýzy. Dále obsahuje podrobné rozebrání 4P marketingového mixu. Byl také zpracován finanční plán a analýza možných rizik. Na závěr bylo provedeno kritické zhodnocení vypracovaného podnikatelského plánu.
Abstract in different language: The main aim of this bachelor thesis is to create a business plan for a new company Farma Těchonice, s.r.o., which will process beef and sell it in aged or dried form. The theoretical part explains the basic concepts, various legal forms of businesses, including their advantages and disadvantages. Furthermore, the individual parts of the business plan are theoretically analyzed. The acquired knowledge of the theoretical part is used in the practical part of the business plan for Farma Těchonice s.r.o. The practical part of the thesis deals with the analysis of the company using SWOT analysis, market analysis using Porter's five forces model and PEST analysis. It also includes detailed analysis of the 4P marketing mix. Financial plan and an analysis of potential risks were also processed. Finally, a critical evaluation of the business plan was carried out.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BP_Lukas_Urs_2019.pdfPlný text práce1,92 MBAdobe PDFView/Open
BP_Urs_OP.pdfPosudek oponenta práce134,68 kBAdobe PDFView/Open
BP_Urs_VP.pdfPosudek vedoucího práce234,24 kBAdobe PDFView/Open
Urs - prubeh obhajoby.pdfPrůběh obhajoby práce53,42 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/38826

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.