Název: Nabývání státního občanství České republiky (narozením, určením otcovství, nalezením na území České republiky, osvojením, v souvislosti se svěřením do náhradní péče a prohlášením)
Další názvy: Acquisition of citizenship of the Czech Republic (birth, determination of paternity in the territory of the Czech Republic, obtaining in connection with the assignment of surrogate care and declaration)
Autoři: Dvořáková, Denisa
Vedoucí práce/školitel: Henych Václav, JUDr.
Oponent: Podhrázký Milan, JUDr. Ph.D.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/38941
Klíčová slova: státní občanství;cizinec;vícenásobné občanství;nabývání státního občanství;československé státní občanství;české státní občanství
Klíčová slova v dalším jazyce: citizenship;foreigner;dual citizenship;acquiring of citizenship;czechoslovak citizenship;czech citizenship
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá nabýváním občanství České republiky narozením, určením otcovství, nalezením na území České republiky, osvojením, v souvislosti se svěřením do náhradní péče a prohlášením. První část práce je zaměřená na definici základních pojmů jako je státní občanství, vícenásobné občanství nebo bezdomovectví, což je důležité pro pochopení celé problematiky nabývání státního občanství. Druhá část je věnována historickému exkurzu vývoje státního občanství v České republice. Poslední část práce je její hlavní částí a analyzuje a srovnává jednotlivé druhy nabývání státního občanství.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis deals with the acquisition of citizenship of the Czech Republic by birth, determination of paternity in the territory of the Czech Republic, obtaining in connection with the assignment of surrogate care and declaration. The first part of the thesis is focused on definition of basic concept as citizenship, dual citizenship or homelessness, which is important for understanding the whole issue of acquisition of citizenship. The second part is devoted to the historical excursion of citizenship development in the Czech Republic. The last part of the thesis is the main part and analyzes and compares the different types of acquisition of citizenship.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KSP)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace Dvorakova.pdfPlný text práce875,16 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP-Dvorakova-Henych.pdfPosudek vedoucího práce748,83 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP-Dvorakova-Podhrazky.pdfPosudek oponenta práce1,39 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP-Dvorakova D.-obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce561,75 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/38941

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.