Název: Vzdělávací intervence v problematice epilepsie v mateřských školách prostřednictvím čteného příběhu
Další názvy: The educational intervention concerning theissue of epilepsy in the kindergarten by means of the story Fisherman's adventure
Autoři: Tremlová, Kateřina
Vedoucí práce/školitel: Kohout Jiří, Doc. Mgr. Ph.D.
Oponent: Buršíková Dana, Doc. Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/39061
Klíčová slova: epilepsie;dítě;intervence;mateřská škola
Klíčová slova v dalším jazyce: epilepsy;child;intervention;kindergarten
Abstrakt: V této bakalářské práci jsem se zabývala vzdělávací intervencí v problematice epilepsie v mateřských školách prostřednictvím čteného příběhu Dobrodružství na rybách. Tato práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se zabývám obecným tématem epilepsie, pojmy, diagnostikou, příčinami, léčbou a první pomocí. V závěru teoretické části se zabývám důležitosti předčítání příběhů nebo pohádek dětem předškolního věku. Praktická část se zabývá realizaci vzdělávací intervence v několika mateřských školách v Praze a v Plzeňském, Středočeském kraji. Popisuji zde proceduru sběru dat, charakteristiku souboru respondentů, metodologii a na základě výsledů ověřuji stanovené hypotézy. Závěr praktické části je věnován doporučení pro další vzdělávací intervence.
Abstrakt v dalším jazyce: In this Bachelor thesis I dealt with the educational intervention concerning the issue of epilepsy in the kindergarten by means of the story Fisherman's adventure. This thesis is divided into two parts - the theoretical one and the practical one. In the first part I inquired into the general theme of epilepsy, its concept, diagnostics, cause, therapy and first aid. In the final chapter of the theoretical part I concerned myself with the importance of reading stories and fairy tales to the pre-school children. The practical part deals with the realization of the educational intervention in a couple of kindergartens in Prague, Pilsen Region and Central Bohemia. I describe the procedure of data gathering, characteristics of the group of respondents and methodology. Based on the results obtained, I verify the stated hypotheses. In the final chapter of this part, further educational interventions are suggested.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP K. Tremlova_2.pdfPlný text práce433,68 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Tremlova_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce951,06 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Termlova_oponent.pdfPosudek oponenta práce165,81 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Tremlova_obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce174,78 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/39061

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.