Název: SVĚTLO A PROSTOR
Další názvy: LIGHT AND SPACE
Autoři: Nocarová, Adéla
Vedoucí práce/školitel: Potiron Jana, Mgr. art. ArtD.
Oponent: Veverka Zdeněk, Doc. MgA.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/39411
Klíčová slova: světlo;prostor;kov;oddělovač prostoru;soukromí;světelná konstrukce;magnetická konstrukce;magnetické panely;jednoduché přichycení;chytrá žárovka;jednoduchá manipulace
Klíčová slova v dalším jazyce: light;space;privacy;magnets;metal;magnetic construction;easy manipulation;smart bulb
Abstrakt: Při navrhování díla jsem se snažila zaměřit na lidskou psychiku a kvalitu práce. Já sama preferuji práci v domácím prostředí či o samotě, z tohoto důvodu pro mě není příjemné sedět ve škole nad úkolem a rychle ze sebe něco vydat. Proto jsem se zamyslela, co bych sama na naší fakultě ocenila. Došla jsem k závěru, že naše škola je velmi barevně strohá a rovinná. Chybí mi zde nějaká jiná barva, než červené stropní trubky. Snažila jsem se vymyslet oddělovač prostoru, který by byl barevně a celkově vzhledově výrazný. Proto je konstrukce sírově žlutá a závěsy rozevláté. Zároveň mým záměrem bylo přijít s něčím, co bude jednoduché na přemístění a instalaci. Jelikož je fakulta ze základu kovová, zvolila jsem jej na princip magnetu. Magnetická je jak celková konstrukce, tak i panelové závěsy. Mým záměrem bylo vymyslet to, co v naší škole chybí a studenti mohli ocenit.
Abstrakt v dalším jazyce: As a bachelor thesis I chose Light and Space. This theme impressed me for its diversity. For the first time, I thought about making a room with some light, but that wasn't the right way. The next idea was the better one. I made a solitaire with a special meaning. When I looked around our faculty, I saw metal everywhere and none color in it. This view is not good so much for my psychic and creation. I am more creative at my flat or in the garden. In my opinion many people have the same problem as me. So my project did more creative and private environment for students. My product consist of two parts. The first one is a construction made of metal with an interactive light. The latter one are curtains which can be attached to the construstion by magnets. The construction is welded from iron. That means that the whole construction can be attached to the ceiling too. Handeling is therefore very easy. No fixing like screws is needed. So the only thing you have to do when you want to use it, is to fix an iron support to a girder. And then you easily put the light on it using magnets. The final step is hanging the curtains on the construction again with magnets. I hope my idea will make lifes of introvert students better.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KDE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_NOCAROVA.pdfPlný text práce8,24 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Nocarova_v.pdfPosudek vedoucího práce562,17 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Nocarova_o.pdfPosudek oponenta práce565,95 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Nocarova.pdfPrůběh obhajoby práce265,33 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/39411

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.