Název: Literární Petrohrad
Další názvy: Literary St. Petersburg.
Autoři: Müller, Anastasia
Vedoucí práce/školitel: Valova Liudmila, Doc. CSc.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/39517
Klíčová slova: literární petrohrad;popis petrohradu;petrohrad dostojevského;petrohrad puškina;petrohrad gogola;exkurze po literárním petrohradu;sankt-peterburg;vypracovaná hodina rki.
Klíčová slova v dalším jazyce: literary saint petersburg;description of saint petersburg;saint petersburg by dostoevsky;saint petersburg by pushkin;saint petersburg by gogol;trip to literary saint petersburg;saint-petersburg;designed lesson of russian as a second language.
Abstrakt: Diplomová práce na téma "Literární Petrohrad": krátce seznamuje čtenáře se základní kulturní a historickou informaci o městě, analyzuje popis města Města v dílech F. M. Dostojevského, A. S. Puškina a N. V. Gogola a porovnává je. Ve druhé kapitole je prezentována unikátní jednodenní exkurze zahrnující literární místa v Petrohradě. Třetí kapitola zahrnuje metodický rozpracovanou hodinu RKI s použitím teoretických informaci z první kapitoly a praktických informaci z druhé kapitoly, tedy z exkurze.
Abstrakt v dalším jazyce: The graduate thesis "Literary Saint Petersburg" provides basic information about history and culture of the city, analyses the description of it in the publications "Cities" by F. M. Dostoevsky, A. S. Pushkin and N. V. Gogol and compares them. The second chapter presents a unique one-day trip to Saint Peterburg including literary places there. A lesson on Russian as a second language is designed in the third chapter. Theoretical information from the first chapter and practical information from the second chapter are used in the designed lesson.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KRF)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
2019_A_Muller_DP.pdfPlný text práce5,93 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Pos_ved_Val_Muller.pdfPosudek vedoucího práce834,48 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Pos_opon_Pesk_Muller.pdfPosudek oponenta práce1,13 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obh_Muller.pdfPrůběh obhajoby práce288,33 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/39517

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.