Název: Metodická příručka aktivit pro osvojování první pomoci, zásad bezpečnosti a péče o zdraví u dětí předškolního věku (webové stránky)
Další názvy: A methodological guide of activities for learning first aid, principles of safety and health care for preschool aged children (website)
Autoři: Pytlová, Tereza
Vedoucí práce/školitel: Špottová Petra, Mgr. Ph.D.
Oponent: Kavalířová Gabriela, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/40637
Klíčová slova: předškolní věk; první pomoc; zásady bezpečnosti; péče o zdraví; hygiena; rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání
Klíčová slova v dalším jazyce: preschool age; first aid; principles of safety; health care; hygiene; framework educational programme for preschool education
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá zrealizováním metodické příručky aktivit pro osvojování první pomoci, zásad bezpečnosti a péči o zdraví u dětí předškolního věku. Metodická příručka je zpracována formou webových stránek (www.ppbz-cz.webnode.cz), které slouží pro učitele mateřských škol i širokou veřejnost. Teoretická východiska obsahují základní poznatky o vývoji předškolního dítěte a první pomoci, popisují vybrané kategorie pro využití první pomoci v mateřské škole, uvádí zásady bezpečnosti dětí a při péči o zdraví dětí. Metodická část bakalářské práce zpracovává výzkumné šetření pro pedagogické pracovníky uvádějící vzdělání učitelů v uvedené problematice a jejich zájem o vytvoření metodické příručky. Vyhodnocuje také konkrétní představy učitelů o podobě metodické příručky činnosti a aktivit v oblasti první pomoci, zásadách bezpečnosti a péči o zdraví.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor's thesis deals with the implementation of a methodological manual of activities for the acquisition of first aid, safety principles and health care for preschool children. The methodological manual is prepared in the form of a website (www.ppbz-cz.webnode.cz), which serves kindergarten teachers and the general public. Theoretical background contains basic knowledge about the development of preschool children and first aid, describes selected categories for the use of first aid in kindergarten, sets out the principles of child safety and child health care. The methodical part of the bachelor's thesis deals with a research survey for pedagogical staff presenting the education of teachers in this area and their interest in creating a methodological manual. It also evaluates teachers' specific ideas about the form of a methodological manual of activities and activities in the field of first aid, safety principles and health care.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KTV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Pytlova Tereza 2020.pdfPlný text práce754,8 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Pytlova T. - VP.pdfPosudek vedoucího práce180,25 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Pytlova T. - OP.pdfPosudek oponenta práce178,79 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Pytlova T.pdfPrůběh obhajoby práce56,28 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/40637

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.