Název: Filmové zpracování vlastního námětu
Další názvy: Film Adaptation of Author's Theme
Autoři: Kutek, Petr
Vedoucí práce/školitel: Domlátil Vojtěch, MgA. DiS.
Oponent: Pixa Libor, MgA.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/42060
Klíčová slova: animace;3d animace;cgi;cgi animace;loutka;charakter;komedie;řízení auta;krátký film;traffic jam;blender
Klíčová slova v dalším jazyce: animation;3d animation;cgi;cgi animation;human model;character;driving;comedy;short film;traffic jam;blender
Abstrakt: Cílem mé diplomové práce bylo vytvoření krátké komického filmu který potěší a rozesměje. Můj příběh je v podstatě hra ze slovy. Řidič osobního auta uvízl v dopravní zácpě. Sleduje semafor a čeká, až se mu rozsvítí zelení a on bude moci odjet domů. Během čekání si snaží zkrátit čas různými činnostmi jako je poslouchání rádia nebo nastavování klimatizace. Na semaforu stále svítí červená a on začíná být naštvaný. Jeho rozčílení podpoří i holub, který přistane na na jeho zpětném zrcátku. V momentě, kdy se na semaforu rozsvítí zelená, a řidič zjistí, že přesto nemůže odjet pryč, jeho vztek vzroste na maximum. Sešlámpe plyn a začne tlačit na auta před sebou. Ta pod tlakem začnou vybuchovat a měnit se na marmeládu. Ulice se promění na marmeládovou řeku a auta odtečou do sklenice s nápisem Traffic Jam. Řidič se tak dostane z dopravní zácpy do marmelády vyrobené z dopravy. Film vznikl technikou 3D animace v programu Blender. Film obsahuje původní loutky, simulace vody, vlasů a látky. Vizualní podoba filmu má navozovat atmosféru amerického velkoměsta v druhé polovině 20. století pro které byli dopravní zácpy běžné. Inspirací byli dobové filmy, a ilustrace Miroslava Šaška. Délka filmu je 5:30 min.
Abstrakt v dalším jazyce: The goal of my diploma thesis was to create a warm and funny short comedy film. The story is basically a wordsplay. A car driver is stuck in traffic. He is watching the traffic lights and waits for the green light so he can go home. During the time he is waiting he tries different ways to shorten the time like listening to the radio and setting up the air conditioning. The traffic light is stuck at the red light and the driver is becoming angry. A pigeon lands on the sideway mirror which makes the driver even more agitated. When the green light finally shines the driver finds out that he can't drive off and he becomes extremely angry. He slams the gas pedal and starts to push the cars in front of him which start to explode and turn into jam. The street changes to a river made out of jam and the cars flow out to a jar called Traffic Jam. The driver gets out from the traffic jam into a jam made out of traffic. The film was made by a 3D animation in Blender software. The film contains original animated characters and a simulation of water, hair and fabric. Visual style of the film is set to depict an atmosphere of an American city in the second half of the 20th century, for which the traffic jams were common. The film was inspired by period movies and illustrations by Miroslav Sasek. The length of the film is 5:30 min.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
diplomova_prace_Petr_Kutek.pdfPlný text práce55,94 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kutek.docPosudek vedoucího práce51 kBMicrosoft WordZobrazit/otevřít
Kutek.pdfPosudek oponenta práce1,04 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kutek_0.pdfPrůběh obhajoby práce307,02 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/42060

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.