Název: Metodika vyšetřování trestného činu vraždy spáchané střelnou zbraní
Další názvy: The Methodology of Investigation the Crime of Murder Committed by Guns
Autoři: Jáchymová, Denisa
Vedoucí práce/školitel: Vavera František, Doc. JUDr. Ph.D., LL.M.
Oponent: Chmelík Jan, Doc. JUDr. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/43250
Klíčová slova: trestný čin;trestní řízení;vyšetřování;vražda;balistika;kriminalistická balistika;zbraně;střelné zbraně;statistika;kriminalistická metodika.
Klíčová slova v dalším jazyce: crime;criminal proceedings;investigation;murder;ballistics;forensic ballistics;weapons;guns;statistics;criminalistic methodology.
Abstrakt: V této diplomové práci se věnuji především metodice vyšetřování trestného činu vraždy spáchané střelnou zbraní. Dále se věnuji stručnému historickému vývoji kriminalistiky, obecným otázkám kriminalistiky, metodice vyšetřování, kriminalistické balistice, identifikaci zbraně a střeliva. Za cíl v diplomové práci na téma metodika vyšetřování trestného činu vraždy spáchané střelnou zbraní je stanoveno systematické seznámení a strukturovaný popis metodiky vyšetřování této trestné činnosti a nastínění problematiky nezasvěcené osobě v této oblasti. Jako subcíl je stanovena analýza trestného činu vraždy, vyšetřování a prověřování, použití kriminalistických metod.
Abstrakt v dalším jazyce: In this diploma thesis I mainly focus on the methodology of investigation of the crime of murder committed by guns. I also deal with brief historical development of criminology, general issues of criminology, methodology of investigation, forensic ballistics, identification of weapons and ammunition. The aim of the thesis on the methodology of the investigation of the crime of murder committed by firearms is to provide a systematic introduction and a structured description of the methodology of investigation of this crime and outline the issue of the uninitiated person in this area. A sub-objective is the analysis of the crime of murder, investigation and screening, the use of forensic methods.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KTR)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
1. DENISA JACHYMOVA diplomova prace.pdfPlný text práce886,89 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponentni - Jachymova.pdfPosudek oponenta práce239,53 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudek_vedouci_Jachymova.pdfPosudek vedoucího práce230,38 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
protokol Jachymova.pdfPrůběh obhajoby práce302,74 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/43250

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.