Název: Elektronizace veřejné správy v ČR
Další názvy: Electronization of public administration in the Czech Republic
Autoři: Dvořáková, Simona
Vedoucí práce/školitel: Louda Tomáš, JUDr. CSc.
Oponent: Triner Petr, JUDr.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/43306
Klíčová slova: egovernment;elektronická identifikace;czech point;datové schránky;základní registry;digitální česko
Klíčová slova v dalším jazyce: egovernment;electronic identification;czech point;data boxes;basic registres;digital czech republic
Abstrakt: Tématem bakalářské práce je Elektronizace veřejné správy v ČR neboli eGovernment. Práce je rozdělena do čtyř kapitol, kdy první tři tvoří teoretickou část a poslední čtvrtá kapitola je částí praktickou. První kapitola vymezuje základní pojmy, jako je veřejná správa, informační a komunikační technologie, internet, elektronická komunikace a informační systémy veřejné správy. Kapitola druhá je zaměřena na vývoj eGovernmentu v České republice a jeho popis. Součástí kapitoly jsou nařízení eIDAS, autorizovaná konverze dokumentů a na jejím konci jsou popsány výhody a nevýhody eGovernmentu. Nejobsáhlejší je kapitola třetí, která se věnuje vybraným současným projektům eGovernmentu. V praktické části je vyhodnoceno dotazníkové šetření, které zkoumá povědomí o službách eGovernmentu.
Abstrakt v dalším jazyce: Topic of the bachelor´s thesis is the Electronization od public administration in the Czech republic, so called eGovernment. The work is divided into four chapters, where the first three form the theoretical part and the last fourth chapter is the practical part. The first chapter defines basic concepts such as public administration, infomation and communication technologies, internet, electronic communication and information systems of public administration. The second chapter focuses on historical development of eGovernment in the Czech republic and its description. This chapter also includes eIDAS regulations, authorised document conversion. At the end of this chapter there are desribed advantages and disadvantages of the eGovernment. The third chapter delas with selected current projects of eGovernment. The practical part evaluates a questionnaire survey that examines awareness of eGovernment services.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSR)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
bakalarka (1).pdfPlný text práce1,17 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Dvorakova BP - posudek VP.pdfPosudek vedoucího práce616,97 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Dvorakova BP - poudek OP.pdfPosudek oponenta práce867,3 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Dvorakova BP - protokol BP.pdfPrůběh obhajoby práce287,08 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/43306

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.