Název: Druhy žalob v civilním procesu
Další názvy: Types of action in The Civil Process
Autoři: Rudlová, Barbora
Vedoucí práce/školitel: Pulkrábek Zdeněk, JUDr. Ph.D.
Oponent: Wipplingerová Miloslava, JUDr. Ph.D.,LL.A.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/43364
Klíčová slova: druhy žalob;statusová žaloba;určovací žaloba;žaloba na plnění;žaloba na založení;změnu a zánik právního vztahu;žaloba
Klíčová slova v dalším jazyce: types of actions;determination action;action for performance;action
Abstrakt: Tato diplomová práce na téma: Druhy žaloby v civilním procesu, je založena především na odborné literatuře, judikatuře a je rozdělena do dvou kapitol. Cílem diplomové práce je analyzovat institut soudního řízení, poté analyzovat jednotlivé typy žalob, které slouží k ochraně práv v občanskoprávních řízeních. V závěru práce jsou popsány žaloby ve Velké Británii, úvod popisuje žaloby obecně a některé její náležitosti. Druhá část práce se obecně a konkrétně zabývá druhy sporů, které jsou z důvodu nedostatečné legislativy konfrontovány s judikaturou soudů. Některé body jsou zaměřeny na konkrétní druhy. Poslední část se věnuje soudním sporům ve Velké Británii, soudnímu systému v Anglii a občanskoprávním sporům v Anglii a Walesu.
Abstrakt v dalším jazyce: his diploma thesis on "Type of Actions in Civil Process" is based mainly on professional literature and case law and is divided into two chapters. The aim of the thesis is to analyze the institute of the lawsuit, then to analyze the various types of lawsuits that serve to protect rights in civil proceedings and, at the end of the work, lawsuits in Great Britain are described, the introduction describes the action in general and some of its essentials. The second part of the thesis deals generally and concretely with the types of lawsuits that are confronted with the case-law of the courts due to insufficient legislation. Some points are focused on specific species. The last part deals with the lawsuit in the UK, the judicial system in England, and the civil action in England and Wales.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP Rudlova.pdfPlný text práce972,92 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudek oponenta Rudlova 2.pdfPosudek oponenta práce74,21 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudek vedouciho Rudlova 2.pdfPosudek vedoucího práce100,56 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba Rudlova2.pdfPrůběh obhajoby práce312,34 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/43364

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.