Title: | Russkaya kuhnya v Chekhii, Cheshskaya kuhnya v Rossii. Ruská kuchyně v Čechách, česká kuchyně v Rusku. |
Other Titles: | Russian cuisine in Czech Republic, Czech cuisine in Russia. |
Authors: | Lubneva, Milina |
Advisor: | Němcová Bohuslava, Mgr. Ph.D. |
Referee: | Shestakova Anastasiya, Filolog |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Západočeská univerzita v Plzni |
Document type: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/46490 |
Keywords: | ruská kuchyně;česká kuchyně;tradiční kuchyně;národní kuchyně;jídlo;pití;česká republika;rusko;ingredience;vaření |
Keywords in different language: | russian cuisine;czech cuisine;traditional cuisine;national cuisine;dish;drink;czech republic;russia;ingredient;cooking |
Abstract: | Cílem této bakalářské práce bylo analyzovat ruskou a českou kuchyni a jejich modifikace v Rusku a České republice. Obě kuchyně byly popsány s důrazem na jejich vlastnosti a jedinečné prvky. Kuchyně byly podrobněji porovnány, aby byly identifikovány jejich podobnosti a rozdíly. Kromě toho bylo cílem této bakalářské práce provést výzkum prokazující jevy úpravy a změny v jednotlivých kuchyních a získat tak informace o stravovacích návycích Rusů a Čechů. Studie byla provedena prostřednictvím průzkumu, který poskytl informace o stravovacích návycích dvou národnosti. Původní formulář pro tento průzkum je uveden v příloze. Nedílnou součástí bakalářské práce je i glosář, který obsahuje názvy ingrediencí a přísad ruské kuchyně. Také glosář je obsažen v příloze bakalářské práce. |
Abstract in different language: | The aim of the given bachelor's thesis was to analyze Russian and Czech cuisine and their modifications in Russia and the Czech Republic. Both have been described with an emphasis on their features and unique elements. The cuisines were compared in more detail to identify their similarities and differences. In addition, the purpose of this bachelor's thesis was to conduct research proving the phenomena of cuisine modification. The study was conducted through a survey that provided information on the eating habits of Russians and Czechs. The original form for this survey is provided in the appendix. Likewise, a glossary was compiled, which indicates the names of terms and ingredients of traditional Russian and Czech cuisine. This register is an integral part of the bachelor's thesis and is linked in the appendix. |
Rights: | Plný text práce je přístupný bez omezení |
Appears in Collections: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KGS) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Bakalarska prace - Russkaya kuhnya v Chekhii, Cheshskaya kuhnya v Rossii - Milina Lubneva.pdf | Plný text práce | 2,15 MB | Adobe PDF | View/Open |
Lubneva - vedouci.pdf | Posudek vedoucího práce | 209,5 kB | Adobe PDF | View/Open |
Posudek_Milina Lubneva.docx | Posudek oponenta práce | 19,17 kB | Microsoft Word XML | View/Open |
CCF_000156.pdf | Průběh obhajoby práce | 291,06 kB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11025/46490
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.