Název: Překlad odborného textu z oboru hotelnictví s komentářem a glosářem. (Překlad z ruského do českého jazyka.)
Další názvy: Translation of a Selected Text from the Field of Hotel Business with a Detailed Commentary and Glossary (Translation from Russian to Czech Language.)
Autoři: Doláková, Marie
Vedoucí práce/školitel: Urieová Libuše, Mgr.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/46786
Klíčová slova: překlad;analýza textu;překladové transformace;překladatelský komentář;lexika;morfologie;syntax;klasifikace hotelových pokojů;mezinárodní klasifikace hotelů
Klíčová slova v dalším jazyce: translation;text analysis;translation transformation;commentary;lexical level;morphological level;syntactic level;classification of hotel rooms;international hotel classification
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce je překlad odborného textu z oboru hotelnictví. Ve výchozím textu je uveřejněno, jak se změní mechanismus standardizace hotelu v Rusku v letech 2015-2018. Po úvodní části následuje analýza původního textu, která obsahuje obecné informace o textu a analýzu textu na lexikální, morfologické a syntaktické úrovni. V další kapitole je český překlad. Po překladu následuje podrobný překladatelský komentář. Příloha obsahuje rusko-český slovník a výchozí text.
Abstrakt v dalším jazyce: The aim of the bachelor thesis is the translation of a selected text from the field of hotel business/industry. In the original text presented as a change mechanism for standardization hotels in Russia in 2015-2018 years. After the introductory part follow analyze the original text, containing general information about text and text analysis at the lexical, morphological and syntactical levels. The next chapter presents the Czech translation. Then a translation commentary is included. Appendices include Russian-Czech dictionary and original text.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KGS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP Dolakova Marie.pdfPlný text práce673,43 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
dolakova.pdfPrůběh obhajoby práce318,71 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Dolakova_V.pdfPosudek vedoucího práce9,23 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Dolakova.pdfPosudek oponenta práce531,16 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/46786

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.