Název: Výslech svědka
Další názvy: Interrogation of witness
Autoři: Bohačíková, Kristýna
Vedoucí práce/školitel: Hromada Miroslav, Mgr. Ph.D.
Oponent: Kalný Miroslav, JUDr. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52101
Klíčová slova: důkazní prostředek;civilní řízení;svědek;výslech;soud;věrohodnost;judikatura;specifické situace
Klíčová slova v dalším jazyce: evidence;civil proceedings;witness;interrogation;court;credibility;case law;specific situations
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá problematikou výslechu svědka v civilním soudním řízení, který patří mezi nejvýznamnější důkazní prostředky. Smyslem této diplomové práce je především popsat proces výslechu svědka, a to od okamžiku předvolání k jednání až po konečné zhodnocení jeho věrohodnosti. Cílem práce je systematicky zmapovat celý tento proces, jakož i upozornit na možné odlišnosti v jeho provedení dané specifiky na straně soudu či osobou svědka. Práce je systematicky členěna do 4 hlavních kapitol, nechybí ani úvod a závěr. V první kapitole je věnován prostor krátkému historickému vývoji tohoto důkazního prostředku. Kapitola druhá rozebírá klíčové pojmy, jakož se i podrobně věnuje průběhu výslechu svědka. Třetí kapitola je zaměřena na proces určení a zhodnocení věrohodnosti svědka. Poslední kapitola popisuje specifické situace, na základě kterých je realizován výslech svědka odlišně od jeho standartní provedení.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis deals with the issue of witness interrogation in civil court proceedings, which is one of the most important means of evidence. The main purpose of this thesis is to describe the process of interrogating a witness, from the moment of summoning him up to the final assessment of his credibility. The aim of the thesis is to systematically map the whole process, as well as to point out possible differences in its implementation due to the specifics given by the court or the person of the witness. The thesis is systematically divided into 4 main chapters, including an introduction and a conclusion. In the first chapter, space is devoted to a brief historical development of this means of evidence. Chapter two discusses the key concepts as well as discusses in detail the process of questioning a witness. Chapter three focuses on the process of determining and assessing the credibility of a witness. The last chapter describes the specific situations that make witness examination different from the standard execution.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Vyslechsvedka_Bohacikova.pdfPlný text práce2,14 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudek vedouciho Bohacikova.pdfPosudek vedoucího práce349,5 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudek oponenta Bohacikova.pdfPosudek oponenta práce281,25 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba Bohacikova.pdfPrůběh obhajoby práce251,19 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52101

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.