Název: Inovace v kontextu čtvrté průmyslové revoluce
Další názvy: Innovation in the Context of the Fourth Industrial Revolution
Autoři: Procházka, Pavel
Vedoucí práce/školitel: Vacek Jiří, Doc. Ing. Ph.D.
Oponent: Špicar Radim, Ing.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52559
Klíčová slova: inovace;management inovací;inovační strategie;průmysl 4.0;čtvrtá průmyslová revoluce;internet věcí
Klíčová slova v dalším jazyce: innovation;innovation management;innovation strategies;industry 4.0;fourth industrial revolution;internet of things
Abstrakt: Předkládaná diplomová práce se věnuje inovacím v kontextu čtvrté průmyslové revoluce. Cílem této práce je zhodnocení přístupu konkrétního podniku k inovacím a navržení možných doporučení. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. První kapitola se věnuje základním termínům managementu inovací, dále jsou uvedeny vybrané inovační strategie. Ve druhé kapitole jsou představeny základní technologie a charakteristiky jednotlivých průmyslových revolucí. Třetí kapitola se zaměřuje na vybrané technologie Průmyslu 4.0. Čtvrtá kapitola začíná představením konkrétního podniku, jeho přístupu k inovacím a inovačním strategiím. Je popsán systém zavlažování a jímání srážkových vod, který využívá technologie Průmyslu 4.0. Následuje zhodnocení systému a přístupu podniku k inovacím. Na základě hodnocení jsou v páté kapitole navrženy doporučení pro inovace a technologie podniku.
Abstrakt v dalším jazyce: The presented diploma thesis focuses on Innovation in the context of the fourth industrial revolution. The aim of this thesis is to evaluate the approach of a specific company to innovation and to propose possible recommendations. The thesis is divided into theoretical and practical parts. The first chapter is devoted to the basic terms of Innovation management, then are presented selected innovation strategies. The second chapter presents the basic technologies and characteristics of each industrial revolution. The third chapter focuses on selected technologies of Industry 4.0. The fourth chapter begins with the introduction of a specific company, its approach to innovation and innovation strategies. The system of irrigation and rainwater collection, which uses Industry 4.0 technologies, is described. This is followed by an evaluation of the system and the approach of the company to innovation. Based on the evaluation, recommendations for the company's innovation and technologies are proposed in the fifth chapter.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Prochazka_2023.pdfPlný text práce2,31 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PROCHAZKA Pavel_Oponent.pdfPosudek oponenta práce347,09 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PROCHAZKA Pavel_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce128,85 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,9 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52559

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.