Full metadata record
DC pole | Hodnota | Jazyk |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Fridrichová, Radka | |
dc.contributor.author | Mališová, Anna | |
dc.date.accepted | 2012-08-29 | |
dc.date.accessioned | 2013-06-19T06:48:02Z | |
dc.date.available | 2010-06-16 | cs |
dc.date.available | 2013-06-19T06:48:02Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.date.submitted | 2012-06-29 | |
dc.identifier | 38301 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/5269 | |
dc.description.abstract | Tématem této bakalářské práce jsou ?Zvláštnosti Bretaně? (Spécifités de la Bretagne). Práce je rozdělena do čtyř kapitol. Velká část práce je věnována keltské civilizaci na území Bretaně a jejich vlivu na historický vývoj regionu. Zároveň i nastiňuje vliv Keltů na současnou podobu Bretaně ? řeč, kulturu apod. Dále se zabývá současnou podobu Bretaně a jejími zvláštnostmi. První část práce se zabývá příchodem Keltů na bretonské území a jejich historií, vlivu na náboženství a jeho současnou podobu, a keltským legendám v Bretani. Druhá část se zabývá obyvateli Bretaně, bretonskými národními symboly, krajinou a podnebí a jejich vlivu na povahu Bretonců, a bretonským jazykem. Třetí část je orientována na gastronomii, zdroje obživy a místní kulinářské speciality. Poslední kapitola je věnována tzv. ?Tour de Bretagne?, kterou jsme pojali jako cestu po významných památkách Bretaně. | cs |
dc.format | 60 s. | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | cs |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení. | cs |
dc.subject | Bretaň | cs |
dc.subject | francouzský region | cs |
dc.subject | keltská civilizace | cs |
dc.subject | Keltové | cs |
dc.subject | historie | cs |
dc.subject | symboly Bretaně | cs |
dc.subject | gastronomie | cs |
dc.subject | památky | cs |
dc.title | Zvláštnosti Bretaně | cs |
dc.title.alternative | Specialities of Brittany | en |
dc.type | bakalářská práce | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogická | cs |
dc.description.department | Katedra ruského a francouzského jazyka | cs |
dc.thesis.degree-program | Specializace v pedagogice | cs |
dc.description.result | Obhájeno | cs |
dc.rights.access | openAccess | en |
dc.description.abstract-translated | This thesis called Specialities of Brittany is focusing on today´s look of Brittany and her curiosities. Thesis is divided in 4 parts. Much of thesis is describing Celtic civilization on territory of Brittany and influence of Celts on historical development of region. Thesis also shows influence of Celts on today´s face of Brittany ? language, culture, and so on. First part is about arrival of Celts to Brittany´s area and their history, influence on religion and today´s face and Celtic´s myths in Brittany. Second part describes inhabitants of Brittany, national symbols, landscape and climate and its influence on character of Brittany inhabitants and their language. Third part illustrates gastronomy, sources of sustenance and local culinary specialities. Last chapter is about ?Tour de Bretagne?, which I conceived as a tour of important sights of Brittany. | en |
dc.subject.translated | Brittany | en |
dc.subject.translated | french region | en |
dc.subject.translated | celtic civilisation | en |
dc.subject.translated | Celts | en |
dc.subject.translated | history | en |
dc.subject.translated | symbols of Brittany | en |
dc.subject.translated | gastronomie | en |
dc.subject.translated | monuments | en |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KRF) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
malisova.pdf | Plný text práce | 1,57 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Malisova Anna posudek ved..pdf | Posudek vedoucího práce | 122,31 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Malisova Anna posudek oponenta.pdf | Posudek oponenta práce | 196,32 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Malisova prubeh obhajoby.pdf | Průběh obhajoby práce | 34,04 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/5269
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.