Název: Ochotnické spolky na Plasku a Kaznějovsku
Další názvy: Amateur clubs in Plask and Kaznějov
Autoři: Hanzlíčková, Barbora
Vedoucí práce/školitel: Morávková Naděžda, Doc. PaedDr. Ph.D.
Oponent: Kumpera Jan, Prof. PhDr. CSc.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/53299
Klíčová slova: ochotnické spolky; amatérské divadlo; plasy; kaznějov; severní plzeňsko; divadelní soubor štace; klášter plasy; obce na plasku a kaznějovsku.
Klíčová slova v dalším jazyce: voluntary associations; amateur theater; plasy; kaznějov; northern pilsen; štace theater ensemble; monastery plasy; villages in plasko and kaznějovsko.
Abstrakt: Bakalářská práce sleduje ochotnickou činnost v regionu Plasko a Kaznějovsko na severním Plzeňsku v časovém rozmezí od druhé poloviny 19. století až do současnosti. Práce analyzuje historický vývoj amatérské divadelní produkce v závislosti na politických a jiných aspektech příslušné doby. V jednotlivých kapitolách specifikuje činnost ochotnických spolků ve městech Plasy a Kaznějov a v jejich přilehlých obcích, kterými jsou Horní Hradiště, Babina, Nebřeziny, Pláně, Žebnice, Obora a Lomnička. Použité informace v této kvalifikační práci vycházejí zejména z archivních fondů a literatury, dále z periodik a orálních pramenů a ze soukromých archivů.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor's thesis follows voluntary theatre activity in the region of Plasko and Kaznějovsko in northern Pilsen in the period from the second half of the 19th century to the present. The thesis analyses the historical development of amateur theatrical production depending on the political and other aspects of the relevant time. In individual chapters, it specifies the activities of volunteer associations in the towns of Plasy and Kaznějov and in their adjacent municipalities, which are Horní Hradiště, Babina, Nebřeziny, Pláně, Žebnice, Obora and Lomnička. The information used in this qualification thesis is mainly based on archival funds and on the literature, periodicals, oral sources and private archives.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KHI)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
VSKP - Ochotnicke spolky na Plasku a Kaznejovsku.pdfPlný text práce2,6 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hanzlickova Barbora V.pdfPosudek vedoucího práce109,99 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hanzlickova Barbora O.pdfPosudek oponenta práce252,87 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hanzlickova Barbora P.pdfPrůběh obhajoby práce49,74 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/53299

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.