Název: Česko a Evropa v politickém myšlení Václava Havla jako prezidenta republiky (1989 až 2003)
Další názvy: The Czechia and Europe in the Political Thought of Václav Havel as President of the Republic (1989 to 2003)
Autoři: Sluková, Barbora
Vedoucí práce/školitel: Hlaváček Petr, Doc. PhDr. Ph.D.
Oponent: Morávková Naděžda, Doc. PaedDr. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/53300
Klíčová slova: václav havel;politické myšlení;evropa;československo;česká republika;prezident;1989-2003;demokracie;charta 77
Klíčová slova v dalším jazyce: vaclav havel;political thought;europe;czechoslovakia;czech republic;president;1989-2003;democracy;charter 77
Abstrakt: Svou bakalářskou práci jsem zaměřila na téma Česko a Evropa v politickém myšlení Václava Havla jako prezidenta republiky (1989 až 2003). Konkrétně se věnuji jeho reflexi postavení Československa a Česka v rámci Evropy. Práce má několik hlavních kapitol. V první části se zaměřuji na jeho rodinu, život a studia. Následně se věnuji tématu divadelní činnosti, postoji k režimu a době strávené ve vězení. Dále se zaměřuji na jeho politické myšlení nejen v rámci Československa, ale později i České republiky. Práce se věnuje tématu vztahu země s Evropu a světem. Zaměřuji se na okolnosti, které zapříčinily změnu politických úsudků prezidenta a ovlivnily samotné jednání Václava Havla.
Abstrakt v dalším jazyce: I focused my bachelor's thesis on the topic of the Czechia and Europe in the political thinking of Václav Havel as president of the republic (1989 to 2003). Specifically, I focus on his reflection on the position of Czechoslovakia and the Czech Republic within Europe. The work has several main chapters. In the first part, I focus on his family, life and studies. Subsequently, I deal with the topic of theatrical activity, attitude towards the regime and the time spent in prison. I also focus on his political thinking not only within Czechoslovakia, but later also in the Czech Republic. The thesis deals with the topic of the country's relationship with Europe and the world. I am focusing on the circumstances that caused a change in the president's political judgments and influenced Václav Havel's actions themselves.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KHI)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
slukova-BP.pdfPlný text práce2,06 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Slukova Barbora O.pdfPosudek oponenta práce106,45 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Slukova Barbora V.jpgPosudek vedoucího práce101,06 kBJPEGZobrazit/otevřít
Slukova Barbora P.pdfPrůběh obhajoby práce49,86 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/53300

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.