Název: Současný sociolekt v gastronomii
Další názvy: Contemporary sociolect in gastronomy
Autoři: Kollerová, Lucie
Vedoucí práce/školitel: Chýlová Helena, Doc. PaedDr. Ph.D.
Oponent: Málková Jitka, PaedDr. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/53525
Klíčová slova: stratifikace národního jazyka;sociolekt;slang;profesní mluva;gastronomie;slovotvorba
Klíčová slova v dalším jazyce: stratification of the national language;sociolect;slang;professional language;gastronomy;word formation
Abstrakt: Tématem této bakalářské práce je současný sociolekt v gastronomii. Cílem bylo shromáždit jazykový materiál pro tvorbu slovníku sociolektu a jeho analýza. V teoretické části je popsána stratifikace národního jazyka a jsou definovány pojmy sociolekt, slang, argot a profesní mluva. Praktickou část tvoří slovník sociolektu a jeho analýza. Výsledky analýzy jsou shrnuty v závěru.
Abstrakt v dalším jazyce: The topic of this bachelor's thesis is contemporary sociolect in gastronomy. The main aim was to collect linguistic material to analyse the sociolect. In the theoretical part, the stratification of the national language is described and the terms sociolect, slang, argot and professional language are defined. The practical part consists of the sociolect dictionary and its analysis. The results of the analysis are summarized in the conclusion.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KČJ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace-KOLLEROVA.pdfPlný text práce637,1 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
2023_kollerova_malkova.pdfPosudek oponenta práce380,96 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
2023_kollerova_chylova.pdfPosudek vedoucího práce436,53 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
2023_kollerova_prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce78,97 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/53525

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.