Název: | Současný sociolekt v gastronomii |
Další názvy: | Contemporary sociolect in gastronomy |
Autoři: | Kollerová, Lucie |
Vedoucí práce/školitel: | Chýlová Helena, Doc. PaedDr. Ph.D. |
Oponent: | Málková Jitka, PaedDr. Ph.D. |
Datum vydání: | 2023 |
Nakladatel: | Západočeská univerzita v Plzni |
Typ dokumentu: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/53525 |
Klíčová slova: | stratifikace národního jazyka;sociolekt;slang;profesní mluva;gastronomie;slovotvorba |
Klíčová slova v dalším jazyce: | stratification of the national language;sociolect;slang;professional language;gastronomy;word formation |
Abstrakt: | Tématem této bakalářské práce je současný sociolekt v gastronomii. Cílem bylo shromáždit jazykový materiál pro tvorbu slovníku sociolektu a jeho analýza. V teoretické části je popsána stratifikace národního jazyka a jsou definovány pojmy sociolekt, slang, argot a profesní mluva. Praktickou část tvoří slovník sociolektu a jeho analýza. Výsledky analýzy jsou shrnuty v závěru. |
Abstrakt v dalším jazyce: | The topic of this bachelor's thesis is contemporary sociolect in gastronomy. The main aim was to collect linguistic material to analyse the sociolect. In the theoretical part, the stratification of the national language is described and the terms sociolect, slang, argot and professional language are defined. The practical part consists of the sociolect dictionary and its analysis. The results of the analysis are summarized in the conclusion. |
Práva: | Plný text práce je přístupný bez omezení |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KČJ) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
Bakalarska prace-KOLLEROVA.pdf | Plný text práce | 637,1 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
2023_kollerova_malkova.pdf | Posudek oponenta práce | 380,96 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
2023_kollerova_chylova.pdf | Posudek vedoucího práce | 436,53 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
2023_kollerova_prubeh.pdf | Průběh obhajoby práce | 78,97 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/53525
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.