Název: Tvorba časoprostorové databáze území
Autoři: Huml, Josef
Vedoucí práce/školitel: Kepka Michal, Ing. Ph.D.
Oponent: Müller Arnošt, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/53836
Klíčová slova: časoprostorová databáze;digitální model území;geografická data;klasifikace dat;land cover;land use
Klíčová slova v dalším jazyce: spatio-temporal database;digital landscape model;geographic data;data classification;land cover;land use
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá návrhem a tvorbou časoprostorové databáze území. Navržená časoprostorová databáze území je určena pro data velkých a středních měřítek a slouží k ukládání geografických dat s časovou složkou. Geografická data jsou uložena v jednotné struktuře a v jednotné harmonizované klasifikaci. Prvky zájmu jsou objekty land cover / land use, které vhodně popisují situaci v území v době, kdy byla data aktuální. V práci je navržen datový model pro časoprostorovou databázi území, navržena jednotná klasifikace objektů a časoprostorová databáze území je implementována, dále naplněna vybranými sadami dat a byly provedeny ukázkové analýzy dat.
Abstrakt v dalším jazyce: The diploma thesis focuses on the design and development of a spatio-temporal database of territory. The proposed spatio-temporal database is designed for large and medium scale geographic data and it is used to store geographic data with a temporal component in a uniform structure and in a harmonized classification. Features of interest are land cover/land use objects, which appropriately describe the situation in the territory at the moment when the data are up-to-date. In this thesis, a data model for the spatio-temporal database of the region is designed, a unified classification of objects is developed, and the spatio-temporal database of the territory is implemented, pilot data are imported and example analyses tested.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KGM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Huml_2023.pdfPlný text práce8,01 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PV_Huml.pdfPosudek vedoucího práce212,59 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PO_Huml.pdfPosudek oponenta práce329,45 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Huml.pdfPrůběh obhajoby práce189,66 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/53836

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.