Název: Učitel v roli - průzkum techniky dramatické výchovy v mateřské škole
Další názvy: The teacher in the role - survey drama techniques in kindergartens
Autoři: Juklová, Veronika
Vedoucí práce/školitel: Černíková Marie, MgA. Ph.D.
Oponent: Gažáková Eva, MgA. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/53972
Klíčová slova: dramatická výchova;metody a techniky;hra v roli;učitel v roli;děti;předškolní vzdělávání;experiment;cíle.
Klíčová slova v dalším jazyce: dramatic education;methods and techniques;role-playing;teacher-in-role;children;preschool education;experiment;goals.
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá průzkumem techniky dramatické výchovy učitel v roli v mateřské škole. V teoretické části práce jsou nastíněna teoretická východiska nutná k pochopení problematiky dramatické výchovy. Je zde vysvětlen pojem dramatická výchova, rozdělení metod a technik dramatické výchovy a je tu popsána technika učitel v roli. Dále se teoretická část věnuje osobnosti předškolního dítěte, cílům a obsahu předškolního vzdělávání a roli učitele v mateřské škole. V praktické části práce jsou popsané metodologické přístupy, průzkum techniky (její aplikace v praxi) a výsledky výzkumného šetření. Na závěr jsou uvedena doporučení pro praxi.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor's thesis explores the technique of dramatic education in the role of a teacher in a kindergarten. The theoretical part of the thesis outlines the theoretical foundations necessary for understanding the issues of dramatic education. It explains the concept of dramatic education, the classification of methods and techniques of dramatic education, and describes the technique of the teacher-in-role. Furthermore, the theoretical part focuses on the personality of preschool children, the goals and content of preschool education, and the role of the teacher in a kindergarten. The practical part of the thesis describes the methodological approaches, the exploration of the technique (its practical application), and the results of the research study. Finally, recommendations for practical implementation are provided.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPG)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace.pdfPlný text práce2,49 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Posudek oponentky BP_Veronika Juklova.pdfPosudek oponenta práce1,02 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudek vedouci BP Veronika Juklova.pdfPosudek vedoucího práce307,9 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Juklova_prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce217,96 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/53972

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.