Full metadata record
DC pole | Hodnota | Jazyk |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Pařízková Alena, Mgr. Ph.D. | |
dc.contributor.author | Sušilová, Ivana | |
dc.contributor.referee | Toušek Ladislav, Mgr. Ph.D. | |
dc.date.accepted | 2024-6-5 | |
dc.date.accessioned | 2024-07-12T09:05:03Z | - |
dc.date.available | 2023-5-11 | |
dc.date.available | 2024-07-12T09:05:03Z | - |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.date.submitted | 2024-4-30 | |
dc.identifier | 94796 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/56316 | - |
dc.description.abstract | V rámci tohoto tématu se budu zabývat výživou a stravovacími zvyklostmi u romské populace v Plzeňském kraji. Výživa a stravovací zvyklosti u dané populace jsou významným tématem pro zdraví jedince. Cílem studie bylo zmapovat stravovací zvyklosti u romské populace a identifikovat možnosti sociální práce podporující zdravou výživu u této populace v kontextu sekundární prevence. Jako výzkumný přístup jsem zvolila smíšený typ výzkumu, kdy dotazníkové šetření bude předcházet kvalitativním polostrukturovaným rozhovorům. Důvodem je efektivnější zmapování problematiky a identifikování možnosti sociální práce v této oblasti. Do výběru respondentů a respondentek jsou zahrnuti Romové, kteří se označí za Romy sebeidentifikací. Analýza dat ve formě statistické deskripce a kvalitativní tematické analýzy bude vedena výzkumnými otázkami s cílem navrhnout doporučení pro sociální práci v této oblasti. | cs |
dc.format | 62 s. (85 777 znaků) | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení | |
dc.subject | výživa | cs |
dc.subject | stravovací zvyklosti | cs |
dc.subject | zdraví | cs |
dc.subject | romská populace | cs |
dc.subject | sociální práce | cs |
dc.title | Výživa a stravovací zvyklosti u romské populace v kontextu sociální práce | cs |
dc.title.alternative | Nutrition and eating habits of the Roma population in the context of Social work | en |
dc.type | bakalářská práce | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský | |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta filozofická | |
dc.thesis.degree-program | Sociální práce | |
dc.description.result | Obhájeno | |
dc.description.abstract-translated | Within this topic I will deal with the nutrition and eating habits of the Roma population in the Pilsen region. Nutrition and dietary habits of a given population are an important topic for the health of an individual. The aim of the study was to map the dietary habits of the Roma population and to identify the possibilities of social work promoting healthy nutrition in this population in the context of secondary prevention. As a research approach, I chose a mixed-method research design, where a questionnaire survey will precede qualitative semi-structured interviews. The reason for this is to map the issue more effectively and identify opportunities for social work in this area. The selection of respondents includes Roma who self-identify as Roma. Data analysis in the form of statistical descriptions and qualitative thematic analysis will be guided by research questions in order to propose recommendations for social work in this area. | en |
dc.subject.translated | nutrition | en |
dc.subject.translated | eating habits | en |
dc.subject.translated | health | en |
dc.subject.translated | roma population | en |
dc.subject.translated | social work | en |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSS) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
Konecna verze BP (Susilova Ivana).pdf | Plný text práce | 1,23 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
BP_V_Susilova.pdf | Posudek vedoucího práce | 113,69 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
posudek-oponenta-tousek-susilova.pdf | Posudek oponenta práce | 200,35 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
SUSILOVA_obhajoba.pdf | Průběh obhajoby práce | 119,58 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/56316
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.