Title: | Sledování chování kalicích médií pomocí moderních metod |
Other Titles: | Monitoring the behavior of quenching media using modern methods |
Authors: | Taubr, Vojtěch |
Advisor: | Beneš Petr, Doc. Ing. Ph.D. |
Referee: | Hradil David, Ing. |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Západočeská univerzita v Plzni |
Document type: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/56727 |
Keywords: | tepelné zpracování;kalící médium;vlivy na ochlazování;quenchtest;vysokorychlostní záznam |
Keywords in different language: | heat treatment;quenching medium;influences on cooling;quenchtest;high speed recording |
Abstract: | Práce se bude zabývat analýzou povrchových jevů vzniklých při kalení oceli do různých kapalných chladících médií tak, aby bylo možné optimalizovat kalící proces z hlediska požadovaných vlastností kalené oceli. Pro snímání optických jevů bude využito tzv. quenchtestu v kombinaci s vysokorychlostním záznamem. |
Abstract in different language: | The work will deal with the analysis of surface phenomena arising during the quenching of steel in different liquid cooling media, so that it is possible to optimize the quenching process in terms of the required properties of hardened steel. The so-called quench test in combination with high-speed recording will be used to detect optical phenomena. |
Rights: | Plný text práce je přístupný bez omezení |
Appears in Collections: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMM) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Bakalarska prace - Taubr V..pdf | Plný text práce | 20,46 MB | Adobe PDF | View/Open |
PosudekVedoucihoSTAG-BenesP-96855.pdf | Posudek vedoucího práce | 57,52 kB | Adobe PDF | View/Open |
PosudekOponentaSTAG-HradilD-283186.pdf | Posudek oponenta práce | 67,58 kB | Adobe PDF | View/Open |
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdf | Průběh obhajoby práce | 38,32 kB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11025/56727
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.