Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorKunešová, Hana
dc.contributor.authorČerná, Petra
dc.contributor.refereeČesal, Pavel
dc.date.accepted2013-06-10
dc.date.accessioned2014-02-06T12:33:59Z-
dc.date.available2012-10-31cs
dc.date.available2014-02-06T12:33:59Z-
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-05-03
dc.identifier52676
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/7660
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá potravinovým problémem ve světové ekonomice. V úvodní části jsou vymezeny základní pojmy související s potravinovým problémem. Práce se dále zabývá možnými příčinami, riziky a dopady potravinového problému. Značná část práce je věnována výživové situaci v jednotlivých regionech světa. Soustředí se zejména na současnou potravinovou situaci v rozvojových zemích, ale i na historický vývoj potravinového problému. Tato část práce klade důraz na společné znaky a rysy jednotlivých hladovějících oblastí. Závěrečná část práce zhodnocuje možná řešení potravinového problému a zároveň naznačuje předpokládaný vývoj problému. Klíčem k řešení potravinového problému je především zvýšení úrovně vzdělanosti, zajištění přístupu k dostatečnému množství potravin, růst zemědělské produkce a dlouhodobé zvýšení zásob potravin.cs
dc.format74 s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectpotravinový problémcs
dc.subjectsoučasná světová ekonomikacs
dc.subjectpříčinycs
dc.subjectřešenícs
dc.titlePotravinový problém jako globální problém světové ekonomikycs
dc.title.alternativeFood problem as a global problem of world economyen
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta ekonomickács
dc.description.departmentKatedra marketingu, obchodu a služebcs
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThe bachelor thesis deals with the problem of food in the world economy. There are defined basic concepts related to food problem in the introducery part. The thesis is concerned with possible causes, dangers and impacts of food problem. Significant part of the thesis is dedicated to nutritional situation in different world regions. The thesis is progress too. This part of thesis lay stress on common attributes and features of starving areas. The concluding part of thesis apraises possible solvings of food problem and also indicates expected evolution of the problem. The key to solve food problem is mainly increase level of education, ensure access to satisfactory amount of food, growth of agriculture production and long-term increase of food supplies.en
dc.subject.translatedfood problemen
dc.subject.translatedpresent world problemen
dc.subject.translatedcausesen
dc.subject.translatedsolvingsen
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP Petra Cerna.pdfPlný text práce1,43 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Cerna_V.pdfPosudek vedoucího práce901,75 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Cerna_O.pdfPosudek oponenta práce862,53 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Cerna_P.jpgPrůběh obhajoby práce412,81 kBJPEGNáhled
Zobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/7660

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.