Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorSvoboda, Michal
dc.contributor.authorNesnídalová, Zuzana
dc.contributor.refereeKoptíková, Jana
dc.date.accepted2014-08-27
dc.date.accessioned2015-03-25T09:22:03Z-
dc.date.available2012-12-20cs
dc.date.available2015-03-25T09:22:03Z-
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-06-30
dc.identifier60003
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/12056
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá možností stravování žáků na základních školách. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část diplomové práce je rozdělena do kapitol, které shrnují historii školního stravování na základních školách, současné stravování a porovnání školního stravování ve vybraných zemích. Historie školního stravování zahrnuje nejenom vývoj školních jídelen, ale také i školních bufetů a prodejních automatů. Další kapitola rozebírá stravování jídelen, bufetů a automatů v současné době. V této kapitole jsou zmíněné také hygienické předpisy a legislativa, která souvisí se školním stravováním. Poslední část kapitoly je zaměřena na projekty, které podporují zdravé školní stravování Školní mléko a Ovoce do škol. Poslední kapitola teoretické části je zaměřena na stravování ve školních jídelnách a bufetech ve vybraných zemích Francie, Velká Británie, USA a Německo. Praktická část diplomové práce zjišťuje dotazníkovou metodou, zda jsou žáci spokojeni se školní jídelnou a bufetem. Veškerá získaná data byla vyhodnocena a zpracována do tabulek a grafů.cs
dc.format73 s. (79 332 znaků)cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectškolní stravovánícs
dc.subjectjídelnacs
dc.subjectškolní bufetcs
dc.subjectprodejní automatcs
dc.subjectlegislativacs
dc.titleMožnosti stravování žáků ve školecs
dc.title.alternativePossibility eating habits of pupils in schoolsen
dc.typediplomová prácecs
dc.thesis.degree-nameMgr.cs
dc.thesis.degree-levelNavazujícícs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogickács
dc.description.departmentKatedra psychologiecs
dc.thesis.degree-programUčitelství pro základní školycs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedDiploma thesis deals with the possibility of catering for pupils in primary schools. The work is divided into theoretical and practical parts. The theoretical part of my thesis is divided into chapters that summarize the history of school meals in primary schools, the current eating and comparison of school meals in selected countries. History of school meals includes not only the development of school canteens, but also school buffets and vending machines. The next chapter discusses eating snack bars and vending machines at present. This chapter sets also mentioned health regulations and legislation that relates to the school eating. The last part of the chapter focuses on projects that promote healthy school meals - School Milk and School Fruit. The last chapter focuses on the alimentation in a school canteens and buffets in selected countries - France, Great Britain, USA and Germany. The practical part questionnaire method determines whether students are satisfied with the canteen and buffets. All obtained data were evaluated and processed into tables and graphs.en
dc.subject.translatedschool mealen
dc.subject.translatedschool canteensen
dc.subject.translatedschool cafeteriaen
dc.subject.translatedvending machineen
dc.subject.translatedlegislationen
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Nesnidalova.pdfPlný text práce2,13 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Nesnidalova - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce387,65 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Nesnidalova - oponent.pdfPosudek oponenta práce336,68 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Nesnidalova - prubeh obhajob.pdfPrůběh obhajoby práce92,67 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/12056

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.