Název: Možnosti stravování žáků ve škole
Další názvy: Possibility eating habits of pupils in schools
Autoři: Nesnídalová, Zuzana
Vedoucí práce/školitel: Svoboda, Michal
Oponent: Koptíková, Jana
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/12056
Klíčová slova: školní stravování;jídelna;školní bufet;prodejní automat;legislativa
Klíčová slova v dalším jazyce: school meal;school canteens;school cafeteria;vending machine;legislation
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá možností stravování žáků na základních školách. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část diplomové práce je rozdělena do kapitol, které shrnují historii školního stravování na základních školách, současné stravování a porovnání školního stravování ve vybraných zemích. Historie školního stravování zahrnuje nejenom vývoj školních jídelen, ale také i školních bufetů a prodejních automatů. Další kapitola rozebírá stravování jídelen, bufetů a automatů v současné době. V této kapitole jsou zmíněné také hygienické předpisy a legislativa, která souvisí se školním stravováním. Poslední část kapitoly je zaměřena na projekty, které podporují zdravé školní stravování Školní mléko a Ovoce do škol. Poslední kapitola teoretické části je zaměřena na stravování ve školních jídelnách a bufetech ve vybraných zemích Francie, Velká Británie, USA a Německo. Praktická část diplomové práce zjišťuje dotazníkovou metodou, zda jsou žáci spokojeni se školní jídelnou a bufetem. Veškerá získaná data byla vyhodnocena a zpracována do tabulek a grafů.
Abstrakt v dalším jazyce: Diploma thesis deals with the possibility of catering for pupils in primary schools. The work is divided into theoretical and practical parts. The theoretical part of my thesis is divided into chapters that summarize the history of school meals in primary schools, the current eating and comparison of school meals in selected countries. History of school meals includes not only the development of school canteens, but also school buffets and vending machines. The next chapter discusses eating snack bars and vending machines at present. This chapter sets also mentioned health regulations and legislation that relates to the school eating. The last part of the chapter focuses on projects that promote healthy school meals - School Milk and School Fruit. The last chapter focuses on the alimentation in a school canteens and buffets in selected countries - France, Great Britain, USA and Germany. The practical part questionnaire method determines whether students are satisfied with the canteen and buffets. All obtained data were evaluated and processed into tables and graphs.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Nesnidalova.pdfPlný text práce2,13 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Nesnidalova - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce387,65 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Nesnidalova - oponent.pdfPosudek oponenta práce336,68 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Nesnidalova - prubeh obhajob.pdfPrůběh obhajoby práce92,67 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/12056

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.