Název: Zdravotní rizika, výživa a potraviny
Další názvy: Health risks, nutrition and food
Autoři: Mayerová, Marcela
Vedoucí práce/školitel: Pavlíková, Lada
Oponent: Hejdová, Jana
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/13888
Klíčová slova: alergeny;alergie;dieta;intolerance;laktóza;lepek;potraviny
Klíčová slova v dalším jazyce: allergens;allergy;diet;foodstuff;gluten;intolerance;lactose
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá problematikou potravinových alergií a jejich vlivu na zdraví člověka. Práce obsahuje zasvěcení do alergií obecně a následně alergií potravinových. V jednotlivých kapitolách jsou popisovány jednotlivé typy potravinových alergií a intolerancí, jejich příznaky a případně doporučené dietní postupy. Praktická část bakalářské práce vyhodnocuje výskyt potravinové alergie v populaci, dále zájem a informovanost lidí na toto téma.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis deals with food allergies and their effects on human health. The thesis are dedicated to allergies in general and food allergies. Individual chapters describe different types of food allergies and intolerances, symptoms and recommended diet procedures. The practical part of my bachelor thesis evaluates incidence of food allergies, furthermore, people's intrerest and knowledge on this issue.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace - Zdravotni rizika, vyziva a potraviny.pdfPlný text práce1,18 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Mayerova VP.zipPosudek vedoucího práce665,53 kBZIPZobrazit/otevřít
Mayerova OP.zipPosudek oponenta práce401,32 kBZIPZobrazit/otevřít
Obhajoba BP Mayerova 001.jpgPrůběh obhajoby práce316,91 kBJPEGNáhled
Zobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/13888

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.