Název: Laboratoř - Mám pár nezodpovězených otázek. Projekt je výzkumem napříč obory, vztahy, systémy. Předpokládá se využití aktuálních technologických možností například v animaci, 3D, After Effects, audio video projekce. Výstupem je objekt, instalace v multimédiích.
Další názvy: Laboratory - I have a few unanswered questions
Autoři: Tyrpeklová, Lenka
Vedoucí práce/školitel: Dopitová, Milena
Oponent: Humhal, Pavel
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/14097
Klíčová slova: senior;greenscreen;videoprojekce;rostoucí kriminalita seniorů;postprodukce;laboratoř;Adobe after effects;digitální technologie;intermédia;experiment;pohybové aktivity;natáčení;tanec
Klíčová slova v dalším jazyce: senior;greenscreen;video;rising criminality of seniors;post-production;laboratory;Adobe after effects;digital technology;intermedia;experiment;physical activity;shooting;dancing
Abstrakt: Hlavním tématem DP je Laboratoř - mám pár nezodpovězených otázek. Tyto otázky se týkají aktuálního tématu rostoucí kriminality seniorů. Populace stárne, přibývá tedy stále více seniorů a tím se také rok od roku zvyšuje počet důchodců, kteří spáchají trestný čin. Diplomová práce je rozdělena do několika zásadních fází a to: příprava kampaně pro herecký konkurz pro muže/seniory, realizace konkurzu pro muže/seniory (staňte se hrdinou/staňte se padouchem). Po přípravné fázi následovalo vybrání jednoho z účastníků konkurzu a to pana Kamila B. (88 let), který žije už mnoho let v domově pro seniory v Plzni. Fáze realizace probíhala od natáčení na greenscreen pozadí a v neposlední řadě postprodukce projektu v Adobe After Effects. To vše se spojilo v celek a projekt tak vrcholí do jedné projekce, která představuje cca 7 minutovou smyčku s velice potlačeným narativem.
Abstrakt v dalším jazyce: The main theme of my diploma work is Laboratory - I have a few unanswered questions. These questions will be related to the current topic - rising crime rate of seniors. The population is aging, more and more seniors are thus on the increase and thereby also the number of pensioners who commit any crime is rising year by year. The diploma work is divided into several major stages, that is: preparation of campaign for the actor casting for men / seniors realization of actor casting for men / seniors (become a hero / become a villain). After a preparatory phase a selection one of the participants in casting followed. Mr. Kamil, who has been living for many years in a home for the elderly in Pilsen was chosen. Implementation phase was going on from shooting on greenscreen background and not least after - postproduction of the project in Adobe After Effects. It all has come together into one projection and the project thus has culminated into one projection, which is about a seven minute loop with very suppressed narrative.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (UUD)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Tyrpeklova.pdfPlný text práce4,06 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Tyrpeklova.pdfPosudek vedoucího práce335,55 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Tyrpeklova.pdf(1).pdfPosudek oponenta práce175,1 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Tyrpeklova.pdf(2).pdfPrůběh obhajoby práce126,51 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/14097

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.