Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorZloch Zdeněk, Doc. Ing. CSc.
dc.contributor.authorVoříšková, Zuzana
dc.contributor.refereeRichtr Václav, Doc. Mgr. CSc.
dc.date.accepted2017-9-5
dc.date.accessioned2018-01-15T15:08:41Z-
dc.date.available2016-3-15
dc.date.available2018-01-15T15:08:41Z-
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-6-28
dc.identifier69289
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/28454
dc.description.abstractPráce se zabývá dělením, strukturou, výskytem polyfenolů a jejich působením na prevenci chorob. Spektrofotometricky je stanoven obsah celkových polyfenolů a flavonoidů v základních potravinách. Ze zjištěných dat je vypočítán průměrný denní příjem polyfenolů na jednoho obyvatele České republiky, který je porovnán s jinými zeměmi.Závěr práce se zabývá doporučením o stravování s cílem zvýšit velikost příjmu rostlinných polyfenolů a jsou zde zmíněny pokusy s polyfenoly, které lze využít ve školní praxi.cs
dc.format51 s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.relation.isreferencedbyhttps://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=69289-
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectpolyfenolycs
dc.subjectflavonoidycs
dc.subjectprevence chorobcs
dc.subjectdenní příjemcs
dc.subjectdoporučení o stravovánícs
dc.subjectškolní pokusycs
dc.titleStanovení obsahu polyfenolů v základních potravinách a stanovení velikosti jejich příjmu v české populacics
dc.title.alternativeDetermination of the content of polyphenols in basic foodstuffs and determination of their income in the Czech populationen
dc.typediplomová prácecs
dc.thesis.degree-nameMgr.cs
dc.thesis.degree-levelNavazujícícs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogickács
dc.thesis.degree-programUčitelství pro střední školycs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThe thesis deals with the division, structure, occurrence of polyphenols and their effect on the prevention of diseases. Spectrophotometrically, the content of total polyphenols and flavonoids in the basic foodstuffs is determined. The average daily intake of polyphenols per capita of the Czech Republic is calculated from the data, which is compared with other countries. The conclusion of the work deals with the recommendation for catering in order to increase the intake of vegetable polyphenols. There are also mentioned experiments with polyphenols that can be used in school practice.en
dc.subject.translatedpolyphenolsen
dc.subject.translatedflavonoidsen
dc.subject.translateddisease preventionen
dc.subject.translateddaily intakeen
dc.subject.translateddiet recommendationsen
dc.subject.translatedschool experimentsen
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KCH)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Voriskova_Zuzana_Diplomova_prace_2017.pdfPlný text práce2,24 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Voriskova_Zuzana_VDP.pdfPosudek vedoucího práce535,69 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Voriskova_Zuzana_ODP.pdfPosudek oponenta práce500,78 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Voriskova_Zuzana_DP.pdfPrůběh obhajoby práce196,25 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/28454

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.