Název: Houpání
Další názvy: Swinging
Autoři: Němcová, Magdalena
Vedoucí práce/školitel: Veverka Zdeněk, Doc. MgA.
Oponent: Soutner Štěpán, Mgr. art.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/28839
Klíčová slova: design;produktový design;design nábytku;kolekce nábytku;houpací nábytek;nábytek pro děti;křeslo;houpačka;houpací koník
Klíčová slova v dalším jazyce: multiplex boards;wood;furniture;children;rocking;chair;rocker;swing
Abstrakt: Hlavním cílem této práce je vytvoření inovativní kolekce nábytku s elementem houpání. Set obsahuje houpací křeslo, dětskou houpačku a houpacího koníka. Práce obsahuje informace vedoucí k vytvoření kvalitního designu. Na začátku práce pojednává o historii houpacích křesel. Následuje část zaměřená na základní znalosti ohledně použití materiálů a technologii zpracování dřeva a čalounění. Dále je zaměřená na ergonomii, antropometrii a normované rozměry. Druhá část se zaobírá přípravou a popisem praktické části mé práce. Snahou je zhodnotit požadavky, práce na přípravných skicách až po rendery a modely. A nakonec popis finálního produktu. Na konci práce najdeme krátké zhodnocení celkového projektu.
Abstrakt v dalším jazyce: The main purpose of this work is a creation of inovative furniture collection with an element of swinging and rocking. The set includes a rocking chair, a swing and a rocker for children. The work deals with all aspects that leads to design concept of high-quality.The first part of this work is focused on the history of rocking chairs.This is followed by research dealing with basic knowledge about material usage and technology of wood and upholtery. And also deals with ergonomic principles, antropomorphy and other standardized dimensions. The second part is dedicated to preparing a description of the practical part of my diploma thesis. Here we find the evaluation of requirements that must be met. Futhermore, working from preparatory sketches to final renders and model. This section also describes the final product. At the end of the work is devoted to overall assessment of strenghts and weaknesses.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KDE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova_prace_Magdalena_Nemcova.pdfPlný text práce6,82 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
NEMCOVA_V.pdfPosudek vedoucího práce289,22 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
NEMCOVA_O.pdfPosudek oponenta práce617,24 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
NEMCOVA.pdfPrůběh obhajoby práce371,79 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/28839

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.