Název: Řešení dílčích problémů dopravní logistiky konkrétního podniku
Další názvy: The solution of partial problems of transport logistics in a particular enterprise
Autoři: Vrbová, Alena
Vedoucí práce/školitel: Plevný Miroslav, Doc. Dr. Ing.
Oponent: Zábojová Maria, Ing.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/33444
Klíčová slova: logistika;logistické činnosti;logistické náklady;doprava;řízení rizik v dopravě;analýza rizik;dopravce
Klíčová slova v dalším jazyce: logistics;logistics operations;logistics costs;transport;risk management in transport;risk analysis;carrier
Abstrakt: Tato diplomová práce je zaměřena na řešení dopravních problémů pomocí analyzy rizik. První část práce poskytuje teoretická vychodiska pro řešení daného problému. V první kapitole je charakterizována logistika, její vyvoj, členění a popis logistického řetězce. Další kapitoly se zabyvají logistickymi náklady, dopravou a jejím dělení. Čtvrtá kapitola pojednává o řízení rizik v dopravě a komplexní analyzu rizik dle odborné literatury. V páté kapitole je nastíněna úprava přepravy a zasílatelství dle platnych zákonů a mezinárodních úmluv. V šesté kapitole je představen podnik, ktery byl pro zpracování práce vybrán. Sedmá kapitola popisuje současnou situaci v řešené oblasti, následuje zpracována analyza rizik a jednotlivá rizika, včetně dopravních, jsou zde charakterizována. Poslední kapitola je věnována doporučenym opatřením vedoucím ke snížení dopravních rizik v podniku.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis focuses on the solution of transport problems through the application of risk analysis techniques. The first part provides the theoretical basis for the solution of the problems identified. The first chapter describes logistics and the development thereof as well as a breakdown and description of the logistics chain. Subsequent chapters deal with logistics costs, transportation and the division thereof. The fourth chapter addresses the management of risks associated with transportation and presents a comprehensive risk analysis according to the expert literature. The fifth chapter provides an outline of transport and shipment regulations according to applicable legislation and the relevant international conventions. The sixth chapter introduces the company selected for study. The seventh chapter describes the current situation in the area under consideration, followed by the characterisation of the risk analysis and the analysis of individual transport and other risks conducted previously in the study. The final chapter is devoted to a recommendation of measures to be adopted aimed at reducing transport risks in the company.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace Alena Vrbova.pdfPlný text práce2,86 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vrbova_v.pdfPosudek vedoucího práce786,02 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vrbova_o.pdfPosudek oponenta práce562,71 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vrbova_p.pdfPrůběh obhajoby práce173,82 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/33444

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.